Verbeter de zorg. Vertel uw verhaal!

23 januari 2015 Verbeter de zorg. Vertel uw verhaal!

Op vrijdag 23 januari 2015 vond de officiële lancering plaats van De Dementie Verhalenbank. Een bijzonder initiatief waar mensen met dementie en hun familie gehoord worden en hun persoonlijke ervaringen kunnen delen.

Tegelijkertijd gaan wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam de verhalen onderzoeken. De gegevens die daaruit komen kunnen van onschatbare waarde zijn om te komen tot betere zorg en vooral een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie. 

Een van de verhalen is van Liz en Gerard. Liz was ook plenaire gastspreker op ons congres Moderne Dementiezorg, waar zij haar persoonlijke verhaal vertelde over haar partner Gerard. Gerard kreeg in 2010 na een lange carrière als hersenwetenschapper de diagnose Alzheimer. Wat doet dat met haar en hun gezin? Initiatiefneemster van de verhalenbank is hoogleraar Langdurige Zorg Anne-Mei Thé.

StudieArena draagt dit initiatief een warm hart toe en roept mensen op hun ervaringen te delen. U kunt uw verhaal kwijt op de website: dementieverhalenbank.nl.