Stimuleren van een goede beweeghouding

2 maart 2020 Stimuleren van een goede beweeghouding

Naast “Nederland in Beweging!”, waarmee vitaliteitscoach Olga Commandeur al vanaf 2000 dagelijks meer dan 100.000 mensen voor de “buis” laat meebewegen, geeft zij met veel plezier presentaties en clinics in het land om een vitale leefstijl te promoten. De deelnemers leren veel over zichzelf, hun lichaam, voeding, wat bewegen met je doet en in het bijzonder het belang van een goede lichaamshouding.

Olga hanteert het motto: beweegstimulering van ouderen begint met de houding waarin ouderen zitten of staan. Zij heeft veel ervaring met het verleiden van ouderen (met en zonder hulpvraag) tot meer beweging. Steeds vaker is Olga actief in woonzorgcentra. Hier is niet alleen veel winst te behalen bij de bewoners, maar ook de zorgprofessionals leren veel over hun eigen lichaamshouding in hun dagelijkse werk. In haar sessie op de Congresparade WelZijn, activeren en bewegen in de dagelijkse zorg liet Olga de deelnemers letterlijk en figuurlijk ervaren wat een goede beweeghouding is en wat dat met je doet.

Wat beweegt jou?

Aan de slag met bewegen in jouw instelling? In het boek 'Wat beweegt jou?' geven Ruud Dirkse en Olga praktische tips, eenvoudige beweegoefeningen, uitleg over voeding en motivatie en ze laten zien wat de invloed van beweging is op de meest voorkomende ouderdomskwalen. In het boek staan ook inspirerende ervaringsverhalen van bekende Nederlanders, onder wie Anne-Wil Blankers, Willeke Alberti, Job Cohen en Foppe de Haan. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder heeft het voorwoord geschreven. Boek bestellen? Klik hier.