Snoezelen in je eigen vertrouwde omgeving

15 april 2020 Snoezelen in je eigen vertrouwde omgeving

De Qwiek.up creëert een dynamische omgeving voor bedlegerige cliënten en past hierdoor goed in een belevingsgerichte zorgaanpak.

Hoe werkt een Qwiek.up?
Cliënten worden zintuigelijk geprikkeld door gebruik te maken van kamervullende projecties en geluid verpakt in een eenvoudig te bedienen product. De Qwiek.up is een persoonlijk product dat mobiel inzetbaar is op de gehele afdeling van jouw zorghuis. Dit bespaart tijd in transfers en geeft cliënten de mogelijkheid om te snoezelen in hun eigen vertrouwde omgeving.

De persoonlijke belevingen worden gecreëerd door een assortiment aan belevingsmodules of een diashow van persoonlijke foto’s. Zodoende worden individuele belevingen gecreëerd die inspelen op de behoeftes van de cliënt. Hierdoor is de Qwiek.up niet alleen inzetbaar in de dementiezorg, maar kan deze ook perfect ingezet worden als mobiele snoezelkamer in de gehandicaptenzorg.

Op dit moment reist een Qwiek.up door Nederland, hij wordt van de ene zorginstelling doorgegeven naar de volgende. Op onze Congresparades kunnen de deelnemers kennismaken met de Qwiek.up en tussen de sessies door zelf de ontspannende werking ervaren.