Muzikale stimulering van de zintuigen waardoor je wilt dansen en bewegen

22 oktober 2019 Muzikale stimulering van de zintuigen waardoor je wilt dansen en bewegen

Anne lijdt aan dementie maar houdt van dansen. In het verzorgingshuis waar Anne woont, wordt in de dagelijkse activiteiten gebruik gemaakt van de inmuDANCE, een stimulerend hulpmiddel dat haar veel plezier geeft en haar ondersteunt om meer te bewegen.

Het kan moeilijk zijn om lichaamsbeweging te krijgen die je nodig hebt, vooral als je een ziekte of een aandoening hebt. Dit maakt het moeilijk om op eigen kracht te bewegen. InmuDANCE biedt verschillende mogelijkheden voor activiteiten en is een interactieve, sensorische belevenis met ritmische muziek die de bewegingen van de gebruiker volgt en alle zintuigen prikkelt.


De belangrijkste zintuigen zijn het gevoel van aanraking en beweging. De trillingen en de tactiele elementen in de inmuDANCE kunnen helpen om tot jezelf te komen. De muziek en het ritme stimuleren beweging. Zo kan het mensen met bijvoorbeeld dementie of een verstandelijke beperking helpen om de wereld om hun heen te ontdekken en helpt de zorgprofessionals bij het contact maken.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? In het najaar organiseren wij weer de Congresparade activeren en bewegen in de dagelijkse zorg op 18 november 2019 in De Werelt in Lunteren.