MOOFIE zet mensen in beweging!

15 juni 2023

"Hallo, ik ben Moofie". Zo begroet deze Moofie beweegstick jou als je ‘m inschakelt. Moofie is een interactieve buis die je door kleurig licht, mondelinge instructies en vrolijke muziek tot bewegen motiveert. Het product is speciaal ontwikkeld om mensen met een (beweeg)beperking op een aantrekkelijke en laagdrempelige uit te nodigen om te bewegen. De Moofie geeft gesproken beweegopdrachten en zegt precies wat je moet doen. Inmiddels is de Moofie al bij een kleine 400 zorglocaties ‘actief’.

De Moofie brengt mensen eenvoudig in beweging, zelfstandig of met een beetje begeleiding van vrijwilligers, personeel, vrienden of familie. Door gekleurde lampjes, geluidjes en bekende deuntjes motiveert deze beweegstok je om te gaan en te blijven bewegen. Zittend, staand, liggend, alléén, met z’n tweeën of in een groep: het kan allemaal! Je neemt ‘m moeiteloos mee naar een andere kamer, afdeling of naar buiten.

Wanneer na het oefenen van een beweging de opdracht klinkt ‘Blijf bewegen tot de muziek stopt’, en de herkenbare muziek van vroeger wordt ingezet, is bewegen geen opgave meer, maar gaat het als vanzelf. Bewegen met de Moofie wordt dan ook nooit saai!

Wil jij meer weten over dit product kijk dan op: www.moofie.nl of mail: info@moofie.nl.

Op de Congresparade Dag van de Activiteitenbegeleiding kan je de Moofie zelf ervaren. Kom jij ook? Ook leuk als teamuitje!

#vitaliteit #bewegen #leefplezier #dementie #somatiek #zorg #welzijn #ouderenzorg