Modelrichtlijn Hospice voor mensen met dementie

7 januari 2016

Het Netwerk Palliatieve Zorg Utrecht stad & Zuidoost-Utrecht heeft in 2014 hard gewerkt aan een modelrichtlijn Hospice voor mensen met dementie in het project ‘Goed Voor Elkaar in Utrecht’. De richtlijn is nu beschikbaar: Modelrichtlijn Hospice voor mensen met dementie.

Het doel van deze richtlijn is aangeven wat er nodig is om iemand die dementie heeft èn een levensverwachting van minder dan drie maanden, op een verantwoorde manier op te nemen in een hospice. Leiding en medewerkers van hospices, specialisten ouderengeneeskunde en casemanagers dementie hebben de richtlijn samengesteld. Alzheimer Utrecht heeft de richtlijn getoetst en geaccordeerd. De hospices in Utrecht stad en de Zuidoost-regio van de provincie Utrecht hebben zich aan de richtlijn verbonden.

Bron: Netwerk Palliatieve Zorg

Meer weten over de zorg in de laatste levensfase voor mensen met dementie in een hospice? Op 4 april 2016 organiseren wij het Landelijk Congres Palliatieve Zorg voor mensen met Dementie met speciale aandacht voor de zorg voor mensen met dementie in een hospice. Een veelzijdig congres over contactgericht werken en het bieden van comfort en welbevinden voor mensen met dementie in de laatste levensfase. Laat je inspireren én inspireer anderen! Het wordt een bruisende dag vol kennis, reflectie, omdenken, leren van elkaar en een bijzondere belevingparade. Lees meer>>