Kom in beweging met de beweegstok MOOFIE!

5 augustus 2020 Kom in beweging met de beweegstok MOOFIE!

“Hallo, ik ben MOOFIE”. Zo stelt dit nieuwe, interactieve beweegproduct zichzelf aan je voor. Het product is speciaal ontwikkeld om ouderen en mensen met een (beweeg)beperking op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier in beweging te brengen. De Moofie geeft gesproken beweegopdrachten en zegt precies wat je moet doen.

Door gekleurde lampjes, geluidjes en bekende deuntjes motiveert deze beweegstok je om te gaan en te blijven bewegen. Zittend, staand, liggend, alléén, met z’n tweeën of in een groep: het kan allemaal! Je neemt ‘m moeiteloos mee naar een andere kamer, afdeling of naar buiten. Bewegen met de Moofie wordt ook nooit saai: met de superhandige pc-applicatie waarin talloze oefeningen staan, maak je in een handomdraai nieuwe oefenprogramma’s. Ideaal ook voor beweegprofessionals om maatwerk revalidatieprogramma’s aan te bieden.

Even genoeg beweging gehad? Speel dan 1 van de spellen of luister naar een luisterboek. Met de Moofie hoeft niemand zich meer te vervelen!

De ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door subsidies vanuit het FNO en de Provincie Overijssel. Daarnaast was MOOFIE één van de winnaars van de SBIR-competitie (Small Business Innovation Research) in 2017. Via deze competitie daagt de overheid startende en gevestigde bedrijven uit om een maatschappelijk probleem te helpen oplossen.

Op de Congresparade Dag van de activiteitenbegeleiding kan je al kennis maken met de MOOFIE. Met deze interactieve beweegstok worden mensen met dementie of een verstandelijke beperking uitgenodigd om in beweging te komen. De MOOFIE geeft gesproken beweegopdrachten en zegt dus precies wat je moet doen. Door gekleurde lampjes, geluidjes en bekende deuntjes worden gebruikers op een aantrekkelijke manier gestimuleerd om te bewegen. Zittend, staand, liggend, alléén, met z’n tweeën of in een groep, het kan allemaal!

Kijk voor meer informatie op: www.moofie.nl