Moofie beweegstok partner van StudieArena
Jeroen Meeder
01/01/2024
1 min

Kom in beweging met de beweegstok Moofie!

01/01/2024
1 min

De ontwikkelaars van de Moofie beweegsticks zitten zelf ook niet stil! Zo zijn er twee nieuwe modellen van dit hulpmiddel op de markt. Nieuw zijn de Moofie ‘Just Move’ en ‘Professional’.

Maar eerst nog even kort; wat is een Moofie beweegstick? Moofie is een interactieve buis die je door kleurig licht, mondelinge instructies en vrolijke muziek tot bewegen motiveert. Het product is speciaal ontwikkeld om mensen met een (beweeg)beperking op een aantrekkelijke en laagdrempelige uit te nodigen om te bewegen. Een beweeg hulpmiddel voor o.a. mensen met dementie of een verstandelijke beperking. De Moofie verleid mensen om te bewegen door middel van gesproken beweegopdrachten en zo zegt hij precies wat je moet doen.

Door gekleurde lampjes, geluidjes en bekende deuntjes motiveert deze beweegstok je om te gaan en te blijven bewegen. Zittend, staand, liggend, alléén, met z’n tweeën of in een groep: het kan allemaal! Je neemt ‘m moeiteloos mee naar een andere kamer, afdeling of naar buiten. Bewegen met de Moofie wordt ook nooit saai: met de superhandige pc-applicatie waarin talloze oefeningen staan, maak je in een handomdraai nieuwe oefenprogramma’s. Ideaal ook voor beweegprofessionals om maatwerk revalidatieprogramma’s aan te bieden.

Moofie Just Move

De Moofie beweegstick kent nu ook een eenvoudig te gebruiken instapmodel, de Moofie Just Move. De naam zegt het al. Met deze Moofie kom je vanzelf in beweging! Alleen nog eenvoudiger. Voorgeprogrammeerde oefeningen worden random afgespeeld uit een zeer uitgebreid aantal oefeningen. Je weet van tevoren niet welke oefening volgt. Elke oefening heeft een uniek muziekfragment. Verrassend en afwisselend!

Moofie Professional

De Moofie Professional is de nieuwe programmeerbare versie. Je werkt met voorgeprogrammeerde beweegprogramma’s naar keuze. Maar nu met een geheel vernieuwde oefeningen en een uitgebreide muzieklijst. De oefeningen op muziek hebben elk een eigen, uniek muziekfragment. Deze Moofie Professional versie heeft in tegenstelling tot de Just Move versie ook individuele, cognitieve actie-reactie oefeningen en oefeningen die je in tweetallen samen kunt doen.

De Moofie Professional kent daarnaast een extra beweegmenu met verschillende thematische 'Specials'. Leuk om te doen als het betreffende thema actueel is en aandacht krijgt binnen je organisatie. Zo kan je denken aan het thema ‘liefde’, ‘carnaval’, ‘songfestival’, ‘zomer’ en ‘Kerst’.

Wil jij meer weten over dit product kijk dan op: www.moofie.nl. Of vraag een gratis demonstratie aan op jouw locatie.

Wil je zelf de Moofie beweegstick uitproberen? Dat kan op de Congresparade ‘Dag van de activiteitenbegeleider’. Kom jij ook? Leuk als teamuitje!