Interactieve speeltafel brengt gezelligheid, prikkelt en verbindt

18 oktober 2019 Interactieve speeltafel brengt gezelligheid, prikkelt en verbindt

De BeleefTV is in de basis een prikkelende, interactieve en verbindende speeltafel. Met minimale begeleiding kunnen de bewoners van instellingen met dementie of een verstandelijke beperking interactieve spellen spelen, muziek luisteren en samen foto’s bekijken die het verleden doen herleven. De BeleefTV prikkelt met behulp van reminiscentie en traint de fijne motoriek. Daarnaast zorgt het voor plezier en stimuleert de interactieve speeltafel sociale contacten.

De BeleefTV heeft een dusdanig groot spelaanbod dat er voor iedereen, man of vrouw, jong of oud en op ieders eigen niveau activiteiten beschikbaar zijn. Voor zowel passief als actief vermaak. Het applicatieaanbod wordt jaarlijks met vele spellen uitgebreid, waardoor het leuk is én leuk blijft om het apparaat te gebruiken.

“Door het gebruik van De BeleefTV leren we onze cliënten beter kennen. Zij worden geprikkeld door beelden, geluiden of activiteiten waardoor je weer iets terug ziet van de mensen zoals ze waren. Cliënten en medewerkers zijn ontzettend enthousiast.”

BeleefTV biedt zorginstellingen de optie om de speeltafel eerst op proef in te zetten. Zo kan men de reacties polsen bij zowel de bewoners en als de zorgmedewerkers. Indien men besluit om de BeleefTV aan te schaffen is er de mogelijkheid om te werken met een crowdfundings actie. Zie als voorbeeld van een dergelijke actie: Woonzorgcentrum-avoord Rijserf.

Zelf De BeleefTV ervaren? Dat kan ook op de Congresparade WelZijn, activeren en bewegenin de dagelijkse zorg (18 november 2019).

Meer informatie over de interactieve speeltafel, zie www.debeleeftv.nl.

banner_mail_congresparade_welzijn_bewegen_en_activeren_in_de_dagelijkse_zorg.png