De gezondheidszorg heeft dans nodig!

4 april 2022

Je hoeft niet te kunnen dansen, om dans in te zetten in de zorg!

Dans wordt vaak gezien als frivool – óf alleen voor professionele dansers of danstherapeuten. Dansen wordt niet gezien als onderdeel van het dagelijks leven. Zo hoor je mensen ook vaak zeggen “ik kan niet dansen”, maar die mensen zijn nu de grootste ambassadeurs en dansen met veel plezier! Iedereen kan dansen. Het is in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen kwestie van fysieke mogelijkheden, maar van mindset. Je kunt ook dansen in een rolstoel - of zittend op een bureaustoel!

Dansen geeft kwetsbare mensen niet alleen hulpmiddelen om met hun aandoening om te gaan en alledaagse uitdagingen creatief op te lossen, het vertraagt ook de ontwikkeling van de ziekte! Daarnaast is dans een sociale activiteit. Werkelijk contact maken heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn en draagt bij aan de relatie tussen de cliënt en de zorgverlener. Dans is zo een bijzonder waardevol instrument voor jou als zorgprofessional!

Ervaar zelf hoe jij dans kunt inzetten in de dagelijkse zorg.

In de training Dans en kunst van het bewegen introduceert Andrew Greenwood een dans-methodiek waarbij mensen met een verstandelijke beperking of (een gevorderde) dementie lichamelijk, geestelijk en sociaal in hun kracht staan. Zelf ervaren hoe jij 'dans en kunst van het bewegen' kunt in zetten in de dagelijkse zorg? Schrijf je dan vandaag nog in!

Andrew verzorgt over dit thema ook een workshop op onze Congresparade Dag van de Activiteitenbegeleiding.