“De BelevenisTafel helpt met het doorbreken van de eenzaamheid!”

19 september 2020

De eenzaamheid binnen verzorgingstehuizen neemt toe, ongeveer 50% van de ouderen voelt zich eenzaam. Mede door Corona is bezoek in woonzorgcentra beperkt en lijkt de buitenwereld ver weg voor veel bewoners. Groepsactiviteiten worden langzaamaan weer opgepakt, maar kleinschalig gehouden. Het is lastig voor activiteitenbegeleiders om creatief te blijven en in deze situatie leuke en aangepaste activiteiten aan te kunnen bieden binnen de gestelde maatregelen.

De BelevenisTafel kan hierbij verlichting bieden aan de activiteitenbegeleiders en tevens de eenzaamheid verlichten bij de bewoners. Denk aan het bekijken van de keukenplaat die gesprekken op gang brengt over vroeger, liedjes luisteren van vroeger en lekker meezingen en dansen. Zo worden gesprekken op gang gebracht tussen bewoners en ontstaan er waardevolle contactmomenten.

Alle BelevenisTafels zijn ontworpen met in gedachten het feit dat deze dagelijks gebruikt worden. Dit betekent dat de tafels ook geschikt zijn voor rolstoelgebruikers of bedlegerige bewoners doordat deze verplaatsbaar en rolstoelvriendelijk zijn. Maar niet alleen de tafels zijn hierop aangepast. De software die de tafels bevatten is namelijk ingesteld op verschillende stadia in dementie, zo worden herinneringen ophalen en het doorbreken van de eenzaamheid mogelijk gemaakt.

Onwijs maakt het voor medewerkers mogelijk om verschillende mensen tegelijkertijd kwalitatief hoogstaande zorg te bieden. Zo worden producten ontwikkeld naar aanleiding van de vraag in de zorg, zo is recent de BelevenisTablet ontwikkeld. BelevenisTablet maakt individuele zorg mogelijk, door het kleinere formaat is de tablet goed in te zetten per persoon mét de bekende BelevenisTafel software binnen handbereik.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de BelevenisTafel producten? Neem dan contact op met de BelevenisTafel of bezoek de informatiestand op de Congresparade 'Dag van de Activiteitenbegeleiding' en ervaar zelf de mogelijkheden van de BelevenisTafel.

Meer informatie: www.belevenistafel.nl