CRDL - contact door aanraking

5 maart 2019 CRDL - contact door aanraking

De CRDL (spreek je uit als Cradle) is ontwikkeld als communicatiemiddel om mensen met bijvoorbeeld dementie of een verstandelijke beperking te activeren en biedt hen een alternatieve manier om contact te maken met anderen. Het interactieve object vertaalt onderling fysiek contact tussen gebruikers in geluid en activeert de tastzin als medium voor verbinding. Het object werkt als een ijsbreker: culturele en sociale conventies die verbonden zijn met aanraking worden omzeilt door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen.

De interactie begint wanneer twee of meer gebruikers contact maken met het object en het circuit sluiten door elkaar aan te raken. Afhankelijk van de manier waarop gebruikers elkaar aanraken, is de ontwikkelde technologie in staat verschillende vormen van aanrakingen te herkennen, zoals bijvoorbeeld vastpakken, wrijven, strelen of kriebelen. Deze variaties kunnen worden onderscheiden en vertaald in geluids- en muziekfragmenten die overeenkomen met de emotionele intentie van het gebaar.

Meer informatie: CRDLT.

De CRDL zelf ervaren? Dat kan op de Congresparade's van StudieArena! Zie de Congresparade WelZijn, activeren en bewegen in de dagelijkse zorg.