BINGO! Zo wordt bewegen leuk!

30 september 2022

Gezelschaps- en beweegspellen zijn niet alleen leuk om te doen, maar brengt mensen ook met elkaar in contact. Samen gezellig aan tafel rond een speelbord of een oudhollands kaartenspel, het plezier ontstaat vanzelf.

SpelPlus biedt al ruim 10 jaar de allerleukste én meest functionele spellen aan voor doelgroepen waar eerder weinig spelmateriaal voor te vinden was. Van 'Mannenvragen' tot 'Koninklijke kaarten' en 'Blik op vroeger' tot de 'Bowling bak'. Het assortiment van SpelPlus is geschikt als groepsactiviteit of om alleen te spelen, in een zorginstelling en thuis.

BeweegBingo

Een van de nieuwste spellen is de BeweegBingo, een spel bedacht door buurtsportcoach Mieke Regelink van AmstelveenSport. Dit spel nodigt ouderen op een speelse manier uit tot beweging. Telkens wordt een kaart getrokken waarop een pictogram te zien is met een beweging, zoals het draaien van de schouders, het optillen van de knieën of het zwaaien van de armen. Het gaat om alledaagse bewegingen, die ouderen helpen om soepel en actief te blijven. De oefeningen kunnen zowel staand als zittend worden uitgevoerd. Door het spel met muziek en prijzen te combineren maak je er een feestje van. Op de Congresparade dag van de Activiteitenbegeleiding kan je zelf de BeweegBingo spelen. SpelPlus laat die dag nog veel meer producten zien. Zo ook een nieuw sensorisch artikel voor mensen met dementie: Het Draaikussen!

Draaikussen

Met dit kussen kunnen mensen naar eigen vermogen met hun handen spelen. Zes kleinere kussens zijn met verschillende zachte stoffen aan elkaar gestikt. Het ontwerp en de tussenliggende ruimtes maakt het mogelijk om de kussens onderling met elkaar te laten draaien. Dit draaikussen helpt de handen bezig te houden, het verlicht de stress en angst, en het is gericht op het doen, in plaats van het presteren. In het bijzonder zijn mensen met een latere stadium van dementie gebaat bij dit artikel.

Meer weten over SpelPlus? Bekijk dan hun website: www.spelplus.nl.

Zelf BeweegBingo spelen? Dat kan op de Congresparade Dag van de Activiteitenbegeleding! Kom jij ook? Leuk als teamuitje

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

#vitaliteit #bewegen #leefplezier #dementie #somatiek #zorg #welzijn #ouderenzorg