Training
Samen koken en lekker eten in de VGZ
25 november 2019

Training
Samen koken en lekker eten in de VGZ

Direct inschrijven
Datum
maandag 25 november 2019
Locatie
's Heeren Loo Noordwijk
Wintertuinlaan 4
Noordwijk
Routebeschrijving
naar boven

Training Samen koken en lekker eten in de VGZ

Inleiding Partners Inschrijven

Inleiding

Training Samen koken en gezond eten in de VGZ

Incompany - 's Heeren Loo Noordwijk

Lekker en gezond eten in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking krijgt landelijk veel aandacht. Ook bij ‘s Heeren loo vinden we dit erg belangrijk en we willen er alles aan doen om onze cliënten dagelijks in een gastvrije omgeving van een gezonde maaltijd te voorzien. In de praktijk blijkt het soms nog lastig om samen koken te organiseren en bijzondere aandacht te geven aan een gezonde maaltijd.

Lekker eten en samen koken draagt bij aan het wel-zijn.

training_eten_en_drinken_studiearena_3.jpg

“Lekker, vers eten en samen koken toegankelijk maken voor mensen die permanent in instellingen wonen.” Dit is de missie van Lisette Bossert, culinair coach en voormalig chef-kok. Voor veel cliënten zijn de momenten waarop iets gegeten of gedronken wordt het hoogtepunt van de dag, een moment om naar uit te kijken.

De vraag is echter vaak: hoe kunnen deze waardevolle eet- en drinkmomenten optimaal worden benut? Wat kan lekker en vers gemaakt eten in een huiselijke sfeer toevoegen aan de kwaliteit van leven van cliënten? Welk eten is gezond? Hoe kan je cliënten begeleiden en betrekken bij keuzes rondom de maaltijden? En hoe kan je, samen met jouw clienten, een lekkere maaltijd bereiden?

Speciaal voor 's Heeren Loo organiseert StudieArena de incompany training Samen koken en gezond eten in de VGZ. Tijdens deze training leer je diverse manieren waarop je met eten en drinken aan de slag kunt tijdens je dagelijkse werkzaamheden.

Direct inschrijven >

Inhoud
In deze training ontdek je hoe je met kleine inspanningen de geur- en smaakbeleving van een maaltijd kunt verbeteren, smaak herinneringen kunt inzetten en hoe je een eetmoment zo aangenaam mogelijk kunt laten zijn. En passant leert chef-kok Lisette je ook nog de kneepjes van haar vak. Na deze training ga je vol nieuwe kennis en inspiratie aan het werk.

De volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat is gezond eten en waarom is het belangrijk hier aandacht aan te schenken?
  • Hoe kun je eten en drinken inzetten als middel om je cliënten te activeren en in hun kracht te zetten?
  • Hoe kan je cliënten begeleiden en betrekken bij keuzes rondom de maaltijden?
  • Hoe prikkel je met kleine inspanningen de zintuigen en kun je de geur- en smaakbeleving van een maaltijd verbeteren?
  • Hoe kan je het menu nog beter afstemmen op de smaakvoorkeuren van de cliënten?
  • Wat is gastvrijheid en hoe betrek je door middel van eten en drinken de familie bij het dagelijks leven van de cliënten?

Resultaat
Je hebt praktische handvatten gekregen waarmee je met kleine inspanningen de eet- en drinkmomenten ten volle kunt benutten. Je weet nu hoe je eten en drinken als zinvolle bezigheid kunt aanbieden en je bent in staat om dit meteen in de praktijk toe te passen. Daarnaast weet je hoe je eenvoudig, samen met je cliënten, een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten voor een grote groep.

Voor wie?
Deze training is speciaal voor zorgprofessionals werkzaam bij 's Heeren Loo. Ben jij nieuwsgierig en wil je je graag verder ontwikkelen in jouw zorgrelatie en ontdekken hoe jij het wel-zijn van jouw cliënten kunt verbeteren? Dan is deze training echt iets voor jou!

Aantal deelnemer: 13-15 personen

Datum en locatie
Let op deze training bestaat uit 1 trainingsdag en een terugkom-middag.
Datum/tijdstip trainingsdag: 25 november 2019 - 09.30-16.30 uur
Datum/tijdstip ½ terugkom-dag: 10 december 2019 - 13:30-16.30 uur
Studieduur: 1,5 dag
Locatie: 's Heeren Loo in Noordwijk (Adresgegevens volgen)
Deelnamekosten: € 295,- (excl. btw) per persoon, inclusief inhoudelijke achtergrondinformatie.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend voor:

  • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden - 6 punten
  • SRVB Register Vaktherapie - 6 punten
  • ADAP - 5 punten

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena. Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

Over de trainer
Lisette Bossert werkte lange tijd als chef-kok in de keuken van Kloosterhotel ZIN. Sinds 2004 heeft ze haar eigen bedrijf Bossert Kookwerken. Ze werkt als culinair coach in de ouderen- en gehandicaptenzorg en inspireert medewerkers uit alle lagen van de zorgorganisatie om samen koken en lekker eten op de kaart te zetten. Daarnaast ontwikkelde Lisette ‘de tafel van de smaak herinnering’, een proef-, beleef- en kookactiviteit voor mensen met dementie en is zij auteur van het boekje ‘Toen was koken heel gewoon’.

Direct inschrijven >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena
Bossert Kookwerken