Training 
Zingeving en werken vanuit levensverhalen

Training
Zingeving en werken vanuit levensverhalen

Interesse? Vul je gegevens in bij hou mij op de hoogte!

naar boven

Training Zingeving en werken vanuit levensverhalen

Inleiding Actueel

Inleiding

Training Zingeving en werken vanuit levensverhalen

training_zingeving_en_werken_vanuit_levensverhalen.jpgOndersteunen bij verlies en veerkracht bij dementie

Als er sprake is van dementie, dan is het van groot belang in gesprek te gaan over het levensverhaal van je cliënt en te achterhalen wat de wensen en behoeften zijn voor het leven dat nog voor iemand ligt. Wat was en is nu in het leven van de cliënt belangrijk? Hoe kom je daarachter en hoe kan je daarbij aansluiten in je dagelijkse werk?

Daarnaast is het belangrijk om de naasten van mensen met dementie te ondersteunen. Hoe betrek je hen bij de zorg en help je hen bij het zoeken naar een nieuwe plek in het leven van hun dierbare in het verpleeghuis? 

Tijdens de training Zingeving en werken vanuit levensverhalen van StudieArena leer je gespreksvaardigheden en krijg je handvatten hoe je het leven van mensen dementie en hun naasten zo persoonsgericht mogelijk kunt ondersteunen en een bijdragen kunt leveren aan het leefplezier van de cliënten het welzijn van alle betrokkenen.

Inhoud

In de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Hoe kan je het levensverhaal achterhalen van de cliënt en in je dagelijkse werk aansluiten bij wat voor de cliënt
    belangrijk was en in zijn verdere leven nog is?
  • Hoe ondersteun en betrek je de naasten in de zorg en het leven van de cliënt?
  • Bewustwording van je eigen visie en open staan (zonder oordeel) voor de visies van anderen.
  • Technieken om een gesprek op gang te brengen en verder te verdiepen.

9_0.pngResultaat
Na het volgen van de training ben je in staat te achterhalen wie je cliënt is en wat belangrijk voor hem is. Je kunt vroegtijdig de waarden, wensen, behoeften en verwachtingen over de toekomst met zowel de cliënt als zijn naaste(n) verkennen en bespreken, vastleggen, evalueren en bijstellen.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van cliënten kunnen verbeteren.

Informatie m.b.t. Corona
Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Wil jij meer weten over hoe wij onze bijeenkomsten corona-proof organiseren, klik hier>.

Datum en locatie
Datum: zodra er voldoende reacties zijn via hou mij op de hoogte wordt er een nieuwe dag ingepland.
Hou mij op de hoogte >
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Studieduur: 1 dag
Locatie: Artishock in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Certificaat
Je ontvangt na afloop van de training een deelnamecertificaat.

Hou mij op de hoogte >

Download programma >

Incompany training

Wil je deze training volledig op maat voor je team of organisatie? Met nog meer effect in de praktijk? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Wij bieden voor deze training twee verschillende programma's, teweten:

  • 1-daagse training. Opzet van het programma is gelijk aan de bovenstaande informatie. De trainster stemt de training af op de leervragen van de organisatie en de deelnemers.
  • 1,5-daagse training. Naast de trainingsdag, kunnen wij ook een halve dag coaching on-the-job aanbieden. De trainster geeft direct advies op de werkvloer aan de medewerkers hoe zij meer aandacht kunnen geven aan zingeving en werken vanuit levensverhalen. De ervaringen uit de praktijk leveren waardevolle inzichten op voor de trainingsdag.

Ik heb interesse voor de incompany training >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena