Training 
Zingeving en werken vanuit levensverhalen

Training
Zingeving en werken vanuit levensverhalen

Direct inschrijven
naar boven

Training Zingeving en werken vanuit levensverhalen

Inleiding Actueel Partners Inschrijven

Inleiding

Training Zingeving en werken vanuit levensverhalen

training_zingeving_en_werken_vanuit_levensverhalen.jpg

Ondersteunen bij verlies en veerkracht bij dementie

Als er sprake is van dementie, dan is het van groot belang in gesprek te gaan over het levensverhaal van je cliënt en te achterhalen wat de wensen en behoeften zijn voor het leven dat nog voor iemand ligt. Wat was en is nu in het leven van de cliënt belangrijk? Hoe kom je daarachter en hoe kan je daarbij aansluiten in je dagelijkse werk?

Daarnaast is het belangrijk om de naasten van mensen met dementie te ondersteunen. Hoe betrek je hen bij de zorg en help je hen bij het zoeken naar een nieuwe plek in het leven van hun dierbare in het verpleeghuis? 

Tijdens de training Zingeving en werken vanuit levensverhalen van StudieArena leer je gespreksvaardigheden en krijg je handvatten hoe je het leven van mensen dementie en hun naasten zo persoonsgericht mogelijk kunt ondersteunen en een bijdragen kunt leveren aan het leefplezier van de cliënten het welzijn van alle betrokkenen.

Inhoud

In de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Hoe kan je het levensverhaal achterhalen van de cliënt en in je dagelijkse werk aansluiten bij wat voor de cliënt belangrijk was en in zijn verdere leven nog is?
 • Hoe ondersteun en betrek je de naasten in de zorg en het leven van de cliënt?
 • Bewustwording van je eigen visie en open staan (zonder oordeel) voor de visies van anderen.
 • Technieken om een gesprek op gang te brengen en verder te verdiepen.

Resultaat
Na het volgen van de training ben je in staat te achterhalen wie je cliënt is en wat belangrijk voor hem is. Je kunt vroegtijdig de waarden, wensen, behoeften en verwachtingen over de toekomst met zowel de cliënt als zijn naaste(n) verkennen en bespreken, vastleggen, evalueren en bijstellen.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van cliënten kunnen verbeteren.

Informatie m.b.t. Corona
Vanaf 1 september starten we, in kleine groepjes, weer met onze live trainingen! Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Datum en locatie9_0.png
Datum: 25 november 2020
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: StayOkay in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd door:

 • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden - 6 punten
  • Geriatrie-Gerontologie -6 punten
  • Palliatieve Zorg - 6 punten
 • SRVB Register Vaktherapie - 6 punten
 • SKGV (Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers) - 1,5 punt

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena.
Je ontvangt na afloop van de training een deelnamecertificaat.

foto_margot_van_acker.jpgOver de trainer

Margot van Acker is Verlies- en Rouwbegeleider en interne trainer bij Pieter van Foreest. De mens zien en ontmoeten, óók als er sprake is van dementie, zijn haar drijfveren. In alles wat Margot doet, is zij gericht op samenwerking; alleen daarmee kan kwalitatieve zorg geboden worden aan kwetsbare mensen. Zij werkt graag samen met de cliënt, zijn/haar naaste(n), andere professionals en vrijwilligers en vindt het een uitdaging om ieder vanuit het eigen perspectief en vanuit de eigen beleving mee te laten doen.

Incompany
Wil je een training volledig op maat voor je team of organisatie? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Download programma >

Direct inschrijven >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena