Training
Visuele problemen bij dementie

Training
Visuele problemen bij dementie

Direct inschrijven
naar boven

Training Visuele problemen bij dementie

Inleiding Actueel Partners Inschrijven

Inleiding

Training Visuele problemen bij dementie

training_visuele_problemen_bij_dementie.jpgZien doe je met je hersens

30% van de verpleeghuisbewoners heeft oogheelkundige problemen. 10 tot 15% van de mensen met Alzheimer heeft een vorm van dementie die begint met visuele problemen! Bij dementie zijn de hersenen vaak niet meer goed in staat om te begrijpen wat de ogen waarnemen. Dit alles kan zich onder andere uiten in complex gedrag. Als zorgverlener ben je je niet altijd bewust van waar dit gedrag vandaan komt.

Tijdens de training Visuele problemen bij dementie leer en ervaar je zelf welke rol de hersenen spelen bij het zien. Ook ontdek je wat de invloed is op het gezichtsvermogen als je hersenen ‘in de war’ worden gebracht. Je krijgt zowel kennis als praktische handvatten hoe je cliënten in de dagelijkse zorg kunt begeleiden, zodat zij een waardevolle dag beleven en minder complex gedrag vertonen. De training wordt gegeven door Greetje Koevoets. Zij is ambulant begeleidster bij Stichting Bartiméus. Dit is de grootste organisatie in Nederland voor dienstverlening aan mensen met een visuele beperking.

Kijken en ervaren door de ogen van de cliënt.

Inhoud
In de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Informatie over slechtziendheid en visuele waarnemingsstoornissen door, of in combinatie met, een hersenaandoening.
  • Oefeningen waarmee je kunt ervaren hoe het is om slechtziend te zijn en hoe moeilijk zien kan zijn als je een hersenaandoening hebt.
  • Omgangs - en omgevingsadviezen voor het dagelijkse werk in de zorg.
  • Je maakt kennis met hoe lastig dagelijkse dingen opeens zijn als je slecht ziet. Zo ervaar je hoe het is om te eten in het donker.

Resultaat
Doordat je tijdens de training Visuele problemen bij dementie ‘door de ogen’ van een cliënt gaat kijken, besef je dat er bij hen dingen kunnen spelen waar je eerder geen weet van had. Hierdoor begrijp je cliënten beter en heb je voldoende kennis en praktische handvatten gekregen om hen goed te begeleiden, zodat gedrag minder complex wordt en er meer aandacht is voor het welzijn van de cliënt.

Informatie m.b.t. Corona
Vanaf 1 september starten we, in kleine groepjes, weer met onze live trainingen! Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van cliënten kunnen verbeteren.

Datum en locatie8_8.png
Datum: 23 november 2020
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: StayOkay in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend door:

  • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden - 6 punten
  • SRVB Register Vaktherapie - 5 punten

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena.
Je ontvangt na afloop van de training een deelnamecertificaat.

Over de trainer
Greetje Koevoets is ambulant begeleidster bij Stichting Bartiméus en lid van de Kennisgroep Niet Aangeboren Hersenletsel van Stichting Bartiméus. Zij heeft veel ervaring in onderzoek en advisering bij mensen een hersenaandoening zoals CVA, dementie of een psychiatrische aandoening. Ook verzorgt zij scholingen over de visuele waarneming bij mensen met een meervoudige beperking.

Incompany
Wil je een training volledig op maat voor je team of organisatie? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Download programma >

Direct inschrijven >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena
Bartiméus