Training Persoonsgerichte benadering bij complex gedrag

Training Persoonsgerichte benadering bij complex gedrag

Deze training is volgeboekt.

naar boven

Training Persoonsgerichte benadering bij complex gedrag

Inleiding Actueel

Inleiding

Studiedag Persoonsgerichte benadering bij complex gedrag

In contact door aanrakingfront_persoonsgerichte_benadering_bij_complex_gedrag.png

De meeste mensen zijn verbaal ingesteld. Maar wat als je, door een vorm van dementie of een verstandelijke beperking, je gevoelens en wensen moeilijk of niet kunt verwoorden? Dat kan lastig en frustrerend zijn en zich bij de cliënt zelfs uiten in complex gedrag. Betekent dit dat we ‘uitgepraat’ zijn? Nee! 

In deze training van StudieArena krijg je inzicht en handvatten van bewegingstherapeut Marca van den Broek, hoe je vanuit contact en een persoonsgerichte benadering anders om kunt gaan met complex gedrag. Zodat jouw cliënt zich gezien voelt, zijn omgeving als veiliger ervaart en je zo een positieve bijdrage kunt leveren aan zijn of haar welzijn en leefplezier. Zonder dat het jou extra tijd hoeft te kosten.

Inhoud
Door het doen en ervaren van bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten in deze training, word je je bewust van je eigen mogelijkheden om echt in contact te komen. In de training maak je kennis met een aantal basisprincipes als verbinding, veiligheid en vertrouwen uit o.a. de Psychomotorische therapie, Haptonomie en Shantala Speciale Zorg.

In de training komen onder meer de volgende vragen aan de orde:

  • Wat is de boodschap achter het gedrag van de cliënt?
  • Wat is de invloed van je eigen lichaamstaal en houding?
  • Wat heeft de cliënt nodig om in contact te komen met zichzelf en zijn omgeving?
  • Welke manieren zijn er om in contact komen met de cliënt?
  • Wat wil ik bereiken en hoe pak ik dat aan?

Resultaat
Na deze training ben je in staat om op een andere wijze te kijken naar complex gedrag. Je hebt geleerd bewust gebruik te maken van enkele basisprincipes om het persoonlijk contact met je cliënt te verbeteren. 

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van cliënten kunnen verbeteren.

Datum en locatie
Datum: zodra er voldoende reacties zijn via hou mij op de hoogte wordt er een nieuwe dag ingepland.
Hou mij op de hoogte >
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Artishock in Soest (nieuwe locatie)
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Certificaat
Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

Reactie van enkele deelnemers:9_0.png
“Deze training raakt de essentie van mijn dagelijkse werk. Vooral als het gaat om contact maken bij situaties met complex gedrag."

"Wat een bijzondere training was het!
Heb het idee dat ik door deze manier van benaderen
cliënten beter kan begeleiden en er meer ruimte is voor echt contact."

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTJa8138-3Vh-nY5vRcrpTPbkTxAiGWnBGgHA&usqp=CAUOver de trainer
Marca van den Broek is bewegingstherapeut en docent aan de landelijke opleiding Shantala Speciale Zorg. Zij kwam in 1997 voor het eerst in aanraking met de Shantala Speciale Zorg gestructureerde aanrakingsmethode, die zich mede onderscheidt door een respectvolle bejegening. Ze zag direct de mogelijkheden van deze methode om toe te passen binnen haar werk als bewegingstherapeute. Daarnaast is Marca gespecialiseerd in Haptonomie en meer bewegingsgerichte methodieken als Psychomotorische therapie.

Direct inschrijven >  Download Programma >

Incompany training

Wil je deze training volledig op maat voor je team of organisatie? Met nog meer effect in de praktijk? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Wij bieden voor deze training twee verschillende programma's, teweten:

  • 1-daagse training. Opzet van het programma is gelijk aan de bovenstaande informatie. De trainster stemt de training af op de leervragen van de organisatie en de deelnemers.
  • 1,5-daagse training. Naast de trainingsdag, kunnen wij ook een halve dag coaching on-the-job aanbieden. De trainster geeft direct advies op de werkvloer aan de medewerkers hoe zij door een meer persoonsgerichte benadering complex gedrag kunnen voorkomen. De ervaringen uit de praktijk leveren waardevolle inzichten op voor de trainingsdag.

Ik heb interesse voor de incompany training >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena