Training 
Muziek als waardevol instrument 
in de dagelijkse zorg

Training
Muziek als waardevol instrument
in de dagelijkse zorg

Direct inschrijven
naar boven

Training Muziek als waardevol instrument in de dagelijkse zorg

Inleiding Actueel Partners Inschrijven

Inleiding

Training Muziek als waardevol instrument in de dagelijkse zorg

training_muziek_als_waardevol_instrument_in_de_dagelijkse_zorg.jpgInzet van muziek bevordert het leefplezier van de bewoners!

Muziek ontwapent, verbindt, ontroert, troost, zet mensen in beweging en roept herinneringen op. Muziek is een krachtige ‘instrument’ om in je dagelijkse werk echt contact te maken de persoon met dementie. Maak kennis met de wondere wereld van de muziek!

Muziek maakt mensen met dementie ‘wakker’, actiever en toegankelijker. Door bewust muziek in te zetten worden de dagelijkse zorgmomenten, bijvoorbeeld het wassen, aankleden en naar bed gaan, eenvoudiger. Ook kan muziek een positieve invloed uitoefenen op de stemming van de bewoner en de sfeer in de huiskamer. Samen muziek maken bevordert het contact en heeft een belangrijk effect op zowel het leefplezier van mensen met dementie als jouw werkplezier.

Inhoud
Het goed inzetten van muziek tijdens de dagelijkse zorg vraagt wel een gedegen aanpak. Ben je benieuwd hoe je hier zelf mee aan de slag kunt? Dan is deze training interessant voor jou!

In de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Welke invloed heeft muziek op de bewoner met dementie?
  • Welke mogelijkheden en momenten zijn er om muziek toe te passen in de dagelijkse zorg?
  • Welke muziek werkt het beste en waarom?
  • Hoe achterhaal je de persoonlijke muzieksmaak van de bewoner?
  • Hoe betrek en activeer je jouw bewoners / cliënten?
  • Welke hulpmiddelen heb je nodig?

Resultaat
Na afloop van de training ben je in staat muziek in te zetten gedurende jouw dagelijkse werkzaamheden. Je krijgt praktische informatiebladen en muzieklijsten mee, waarmee je stap voor stap de juiste muziek voor een bewoner kunt achterhalen, samenstellen en inzetten. Daarnaast heb je geleerd hoe je door middel van muziek contact kunt maken en bewoners kunt betrekken en activeren. Het programma van de training sluit zoveel mogelijk aan bij jouw praktijksituatie, zodat je direct met de nieuwe kennis aan de slag kan.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van de bewoner kunnen verbeteren. Het is niet vereist dat je zelf een muziekinstrument bespeelt.

Informatie m.b.t. Corona
Vanaf 1 september starten we, in kleine groepjes, weer met onze live trainingen! Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.


Datum en locatie
Datum: 1 februari 2021
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Studieduur: 1 dag
Locatie: Stayokay in Soest
kom_samen_en_ontvang_bij_gelijktijdige_aanmelding_10_procent_korting.pngDeelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Let op korting! Tot 30 september 2020 geldt er een aantrekkelijke kortingsactie op ons complete trainingsaanbod. Kom samen en ontvang een korting van 25 euro per persoon! Het deelnamebedrag is dan € 225,00 per persoon (excl. btw). De korting is alleen van toepassing indien je gelijktijdig één of meerdere collega(‘s) aanmeldt.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend door:

  • SRVB Register Vaktherapie - 6 punten

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena. Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

Over de trainer
Manon Bruinsma is voorzitter van Music & Memory, neurologisch muziektherapeut bij Muzis en verpleeghuis Inovum. Manon is een energieke en inspirerende trainer voor StudieArena en verzorgt regelmatig workshops op onze Congresparades.

Incompany
Wil je een training volledig op maat voor je team of organisatie? Dan is een incompany training van de StudieArena dé oplossing. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Download programma >

Direct inschrijven >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena