Training 
Muziek als waardevol instrument 
in de dagelijkse zorg

Training
Muziek als waardevol instrument
in de dagelijkse zorg

Direct inschrijven
naar boven

Training Muziek als waardevol instrument in de dagelijkse zorg

Inleiding Actueel Inschrijven

Inleiding

Training Muziek als waardevol instrument in de dagelijkse zorg

front_muziek_als_waardevol_instrument_in_de_dagelijkse_zorg.pngInzet van muziek bevordert het leefplezier van de bewoners!

Muziek ontwapent, verbindt, ontroert, troost, zet mensen in beweging en roept herinneringen op. Muziek is een krachtige ‘instrument’ om in je dagelijkse werk echt contact te maken de persoon met dementie. Maak kennis met de wondere wereld van de muziek!

Muziek maakt mensen met dementie ‘wakker’, actiever en toegankelijker. Door bewust muziek in te zetten worden de dagelijkse zorgmomenten, bijvoorbeeld het wassen, aankleden en naar bed gaan, eenvoudiger. Ook kan muziek een positieve invloed uitoefenen op de stemming van de bewoner en de sfeer in de huiskamer. Samen muziek maken bevordert het contact en heeft een belangrijk effect op zowel het leefplezier van mensen met dementie als jouw werkplezier.

Inhoud
Het goed inzetten van muziek tijdens de dagelijkse zorg vraagt wel een gedegen aanpak. Ben je benieuwd hoe je hier zelf mee aan de slag kunt? Dan is deze training interessant voor jou!

In de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Welke invloed heeft muziek op de bewoner met dementie?
  • Welke mogelijkheden en momenten zijn er om muziek toe te passen in de dagelijkse zorg?
  • Welke muziek werkt het beste en waarom?
  • Hoe achterhaal je de persoonlijke muzieksmaak van de bewoner?
  • Hoe betrek en activeer je jouw bewoners / cliënten?
  • Welke hulpmiddelen heb je nodig?

Resultaat
Na afloop van de training ben je in staat muziek in te zetten gedurende jouw dagelijkse werkzaamheden. Je krijgt praktische informatiebladen en muzieklijsten mee, waarmee je stap voor stap de juiste muziek voor een bewoner kunt achterhalen, samenstellen en inzetten. Daarnaast heb je geleerd hoe je door middel van muziek contact kunt maken en bewoners kunt betrekken en activeren. Het programma van de training sluit zoveel mogelijk aan bij jouw praktijksituatie, zodat je direct met de nieuwe kennis aan de slag kan.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van de bewoner kunnen verbeteren. Het is niet vereist dat je zelf een muziekinstrument bespeelt.

Informatie m.b.t. Corona
Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Wil jij meer weten over hoe wij onze bijeenkomsten corona-proof organiseren, klik hier>.


Datum en locatie
Datum: 11 april 2022
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Artishock in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.
patricia_kooijman_trainer_studiearena_2022.pngNa afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

Over de trainer
Patricia Kooijman is individueel begeleider & muziektherapeut voor de Stichting Papageno een organisatie die zich, met behulp van muziektherapie, inzet voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. Daarnaast heeft Patricia ruime ervaring met de inzet van muziek binnen zowel de verstandelijk gehandicaptensector, alsook de ouderenzorg. Patricia is een energieke en inspirerende trainer voor StudieArena en verzorgt tevens workshop over de inzet van muziek op onze Congresparades.

Direct inschrijven > Download programma >

 

Incompany training

Wil je deze training volledig op maat voor je team of organisatie? Met nog meer effect in de praktijk? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Wij bieden voor deze training twee verschillende programma's, teweten:

  • 1-daagse training. Opzet van het programma is gelijk aan de bovenstaande informatie. De trainster stemt de training af op de leervragen van de organisatie en de deelnemers.
  • 1,5-daagse training. Naast de trainingsdag, kunnen wij ook een halve dag coaching on-the-job aanbieden. De trainster geeft direct advies op de werkvloer aan de medewerkers hoe zij de inzet van muziek als een waardevol instrument in de zorg vorm en inhoud kunnen geven. De ervaringen uit de praktijk leveren waardevolle inzichten op voor de trainingsdag.

Ik heb interesse voor de incompany training >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena