Eerst volgende editie van deze training >
Training Gedrag en invloed van omgevingsprikkels
Kwaliteit van leven verhogen door oog te hebben voor prikkels.
Prikkelverwerking doen we de hele dag door, ons hele leven lang. Onze hersenen zijn er maar druk mee. Zoals jij prikkels op je eigen manier verwerkt, doen je cliënten dat ook. Bij mensen met dementie of een verstandelijke beperking kan die prikkelverwerking moeilijker gaan. Dit kan zich uiten in (complex)gedrag. In de training Gedrag en invloed van omgevingsprikkels van StudieArena leer je van Robert de Hoog anders te kijken naar de omgeving en hoe je kunt inspelen op de prikkelverwerking van jouw cliënten, zodat zij zich prettiger en veiliger voelen.
Inhoud
Kennis over de manier waarop prikkels worden verwerkt, maakt dat je begrip kunt hebben voor gedrag van cliënten en dat je hier vervolgens ook wat aan kunt doen! Dat kan bijvoorbeeld door de omgeving aan te passen, door de hoeveelheid licht te veranderen of door geur en geluiden toe te voegen of juist te vermijden. Hierdoor kun je op verschillende manieren invloed uitoefenen op het gedrag van cliënten.
In de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:
- Wat is prikkelverwerking?
- Wat is de kracht van sensorische informatie?
- Wat is het sensorisch profiel (over- en ondergevoeligheden) van je cliënten?
- Wat is het sensorisch profiel van jou als medewerker?
- Wat is de invloed van omgevingsprikkels op cliënten?
- Op welke manier kunnen activiteiten en hulpmiddelen cliënten ondersteunen bij het verwerken van het prikkelaanbod?
Resultaat
Na het volgen van de training Gedrag en invloed van omgevingsprikkels kun je (complex) gedrag met een sensorische oorzaak beter herkennen. Je kunt gerichte keuzes maken in het prikkelaanbod en de woonomgeving van cliënten sensorisch waardevol inrichten.
Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het wel-zijn van cliënten kunnen verbeteren.
Datum en locatie
Datum: 11 november 2019, 9 december 2019 of 9 maart 2020
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: StayOkay in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.
Accreditatie
Accreditatie is toegekend door:
- Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden - 6 punten
- Dementieverpleegkunde - 6 punten
- Verstandelijk Gehandicapten Zorg - 6 punten
- SRVB Register Vaktherapie - 6 punten
Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena.
Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.
Over de trainer
Robert de Hoog is specialist Sensorische Informatieverwerking en als Prikkelcoach dé expert in Nederland als het gaat om de invloed van omgevingsprikkels en prikkelverwerking. Robert is gespecialiseerd in de sensorische informatieverwerking. Verder is hij co-auteur van het boek Prikkels in de Groep! [Garant, 2012]. Robert is actief bij het CCE, het Centrum voor Consultatie en Expertise, waar hij zowel kinderen, tieners als wel volwassenen en ouderen begeleidt.
Incompany
Wil je een training volledig op maat voor je team of organisatie? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Neem contact op!