Training
Eten en drinken als waardevolle activiteit
20 november 2019

Training
Eten en drinken als waardevolle activiteit

Deze training is volgeboekt.

Datum
woensdag 20 november 2019
Locatie
Stayokay
Bosstraat 16
Soest
Routebeschrijving
naar boven

Training Eten en drinken als waardevolle activiteit

Inleiding Partners

Inleiding

Klik hier voor de nieuwe trainingsdatum >

Training Eten en drinken als waardevolle activiteit

Lekker eten en samen koken draagt bij aan het wel-zijn.

“Lekker, vers eten en samen koken toegankelijk maken voor mensen die permanent in instellingen wonen.” Dit is de missie van Lisette Bossert, culinair coach en voormalig chef-kok. Voor veel cliënten zijn de momenten waarop iets gegeten of gedronken wordt het hoogtepunt van de dag, een moment om naar uit te kijken. Hoe kunnen deze waardevolle eet- en drinkmomenten optimaal worden benut? Wat kan lekker en vers gemaakt eten in een huiselijke sfeer toevoegen aan de kwaliteit van leven van cliënten?

Speciaal voor StudieArena verzorgt Lisette de training Eten en drinken als waardevolle activiteit. Of je het nu hebt over samen met cliënten aardappelen schillen om de motoriek op orde te houden of smaakvolle appelmoes maken, eten en drinken is zoveel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Tijdens deze training leer je diverse manieren waarop je met eten en drinken aan de slag kunt tijdens je dagelijkse werkzaamheden.

Inhoud
In deze training ontdek je hoe je met kleine inspanningen de geur- en smaakbeleving van een maaltijd kunt verbeteren, smaak herinneringen kunt inzetten en hoe je een eetmoment zo aangenaam mogelijk kunt laten zijn. En passant leert chef-kok Lisette je ook nog de kneepjes van haar vak. Na deze training ga je vol nieuwe kennis en inspiratie naar huis.

De volgende onderwerpen aan de orde:

  • Hoe kun je eten en drinken inzetten als middel om je cliënten te activeren en in hun kracht te zetten?
  • Hoe prikkel je met kleine inspanningen de zintuigen en kun je de geur- en smaakbeleving van een maaltijd verbeteren?
  • Hoe kun je fingerfood aanbieden en waarom zou je dat eigenlijk doen?
  • Wat zijn smaak herinneringen en hoe kunnen ze je helpen om het menu nog beter af te stemmen op de smaakvoorkeuren van de cliënten?
  • Wat is gastvrijheid en hoe betrek je door middel van eten en drinken de familie bij het dagelijks leven van de cliënten?

Resultaat
Je hebt praktische handvatten gekregen waarmee je met kleine inspanningen de eet- en drinkmomenten ten volle kunt benutten. Je weet nu hoe je eten en drinken als zinvolle bezigheid kunt aanbieden en je bent in staat om dit meteen in de praktijk toe te passen. Daarnaast weet je hoe je eenvoudig een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten voor een grote groep.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het wel-zijn van cliënten kunnen verbeteren.

Datum en locatie
Datum: 20 november 2019 of 5 februari 2020
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Studieduur: 1 dag
Locatie: Soest

Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend voor:

  • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden - 6 punten
  • SRVB Register Vaktherapie - 6 punten
  • ADAP - 5 punten

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena.

Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

Over de trainer
Lisette Bossert werkte lange tijd als chef-kok in de keuken van Kloosterhotel ZIN. Sinds 2004 heeft ze haar eigen bedrijf Bossert Kookwerken. Ze werkt als culinair coach in de ouderen- en gehandicaptenzorg en inspireert medewerkers uit alle lagen van de zorgorganisatie om samen koken en lekker eten op de kaart te zetten. Daarnaast ontwikkelde Lisette ‘de tafel van de smaak herinnering’, een proef-, beleef- en kookactiviteit voor mensen met dementie en is zij auteur van het boekje ‘Toen was koken heel gewoon’.

Incompany
Wil je een training volledig op maat voor je team of organisatie? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

PDF Programma >

Direct inschrijven 20 november 2019 >

Direct inschrijven 5 februari 2020 >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena
Bossert Kookwerken