Training Een andere Dementie in Muziek SPREKEN MET FANTASIE
Leg muzikale schoonheid in je communicatie met mensen met dementie.
Hoe kan je muziek inzetten om echt in contact te komen met mensen met dementie? Met de methode ‘Spreken met Fantasie’ wil onze trainster Hanne Deneire uit België het hele zorglandschap muzikaliseren en pleit zij voor meer werkplezier en gelukkige bewoners.
Deze training moedigt aan om (nog) meer muziek in de dagelijkse zorg te gebruiken. En dan bedoelen wij niet alleen een CD opzetten, een accordeonist uitnodigen of een zangmoment organiseren. Hanne daagt jou uit om verder te gaan en muzikaal te communiceren met mensen met dementie - élke dag van je werkweek.
Wil jij fijner contact maken met mensen met dementie? Met deze creatieve en muzikale methode zal de persoon met dementie, jijzelf en iedereen in je omgeving gelukkiger worden!
Hanne Deneire is artistiekleider van House of Music en o.a. projectleider ‘De Stem van ons Geheugen’ en de ’Dementie Contactkoren’. In de training 'Spreken met fantasie' ligt de nadruk op muzikaal communiceren en de inzet van muziek in de dagelijkse zorg.
Deze training is gemiddeld beoordeeld met een cijfer 8.8! Eerst volgende training vindt plaats op 28 mei 2018.
Hoe kan je muziek inzetten om echt in contact te komen met mensen met dementie? Met de methode ‘Spreken met Fantasie’ wil de Vlaamse Hanne Deneire het hele zorglandschap muzikaliseren en pleit zij voor meer werkplezier en gelukkige bewoners.
In de training word je op een creatieve manier uitgedaagd. Daarbij wordt o.a. gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde Actiekaarten. De Actiekaarten zetten aan tot persoonlijke activiteiten en ondersteunt muzikale samenwerking in het team.
“Met deze methode pleiten we voor een positieve en creatieve attitude van muzikaal communiceren in de alledaagse zorg. Spreken met fantasie moet leiden tot meer werkplezier en gelukkige bewoners.” Hanne Deneire
Tijdens deze training gaan we praktisch aan de slag en ga je jouw muzikale en sociale vaardigheden versterken. Met de methode van Hanne Deneire wordt een algemene attitude ontwikkeld om muziek succesvol in te zetten in de dagelijkse zorg. Het programma van de training sluit zoveel mogelijk aan bij jouw eigen praktijksituaties zodat je direct met je nieuwe kennis aan de slag kan.
Voor wie? De training is voor zorgprofessionals, vrijwilligers en beleidsmakers die een trekkersrol willen spelen. Voor nieuwsgierigen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe je, met behulp van muziek, nog beter contact kunt maken met mensen met dementie en daarbij ook je team kan inspireren.
Aantal deelnemers De training gaat door bij een aantal van 15 deelnemers. Hierover word je tijdig bericht. Maximum aantal deelnemers is 20.
Datum: De eerst volgende training staat gepland voor 28 mei 2018. Tijdstip: 09.30-16.30 uur Locatie: De Werelt in Lunteren. Studieduur: 1 dag Deelnamekosten: € 250,00 per persoon incl. lunch en koffie en thee, inclusiefhet boek Een andere Dementie in Muziek en een bewijs van deelname, excl. 21% BTW.
Trainer Hanne Deneire, artistiekleider House of Music en o.a. coördinator De Stem van ons Geheugen.
Eindresultaat Na deze trainingsdag kan jij muziek inzetten om echt in contact te komen met mensen met dementie. Daarnaast word jij een ambassadeur om ook collega-medewerkers te enthousiasmeren om 'Spreken met Fantasie' te verankeren binnen jouw team/zorginstelling. Je ontvangt na afloop van de training een bewijs van deelname.
StudieArena organiseert in eigen beheer en geheel onafhankelijk congressen, studiedagen en trainingen op het terrein van de langdurige zorg. Met al 10 jaar ervaring in het vernieuwen van de zorgsector begeleiden wij je graag in jouw zoektocht naar de nieuwe manier van werken: van managen naar inspirerend leiderschap en inspelend op thema’s die aansluiten op het welzijn van kwetsbare mensen met bijvoorbeeld dementie of een verstandelijke beperking.
House of Music organiseert projecten waarbij kennis en expertise wordt overdragen aan iedereen die muziek wil inzetten in de maatschappij. Community art wordt dit genoemd. Zo geven zij concerten voor mensen met dementie, zetten zij intergenerationele projecten op tussen dienstencentra, studenten en de lokale bevolking en bieden zij workshops aan voor therapeuten, verzorgende, het onderwijs of diegene die nieuwsgierig is wat er allemaal kan met muziek.
House of Music wil mensen stimuleren en motiveren door middel van muziek. Een aanzet geven tot denken en genieten. Twee voorbeeld projecten zijn 'Een andere Dementie in Muziek' & 'De Stem van ons Geheugen'. deze projecten zijn gericht op zowel mensen met dementie als ook hun mantelzorgers.