Training
Een andere Dementie in Muziek
11 december 2017

Training
Een andere Dementie in Muziek

Datum
maandag 11 december 2017
Locatie
Akoesticum
Nieuwe Kazernelaan 2
Ede
Routebeschrijving
naar boven

Training Een andere Dementie in Muziek

Inleiding Actueel Programma Partners

Inleiding

Training 'Een andere Dementie in Muziek
'

Update: Training gaat door.
Ons advies: Kom met de trein. Kijk op de site van de NS i.v.m. aangepaste dienstregeling. Het Akoesticum ligt 5 min lopen vanaf NS station Ede-Wageningen.

Muziek is niet weg te denken uit ons leven. Luisteren naar muziek geeft een bijzondere beleving, het roept emoties op en brengt mensen in contact. Muziek heeft een positief effect op verbindingen tussen gebieden in de hersenen; het maakt mensen met dementie wakker, actiever en toegankelijker en het helpt om aangename herinneringen op te halen. Samen musiceren of zingen brengt nieuwe communicatie op gang met familieleden en de omgeving en heeft een belangrijk therapeutisch effect op mensen met dementie. Het is daarbij niet vereist dat je zelf een muziekinstrument bespeelt.

Het zowel goed inzetten van muziek tijdens de dagelijkse zorg als het opzetten van een muziekactiviteit vraagt wel een gedegen aanpak. Ben je benieuwd hoe je hier zelf mee aan de slag kan? Dan is deze training interessant voor jou!

'Veel praktijk en ook hoe je dingen juist niet moet doen bij mensen met een vorm van dementie en Hanne bracht het met veel humor en enorm aanstekelijke energie.'

Dit programma is door eerdere deelnemers als zeer goed beoordeeld, met een gemiddelde cijfer 8,8. de training van 13 november is volgeboekt. De eerst volgende training van Hanne Deneire vindt plaats op 11 december 2017. Meld je tijdig aan, de vorige 7 edities waren vroegtijdig volgeboekt.

Direct inschrijven > 

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

download complete programma

Programma

De training bestaat uit twee dagdelen, waarbij aandacht is voor:

A: Muziek als onderdeel van de dagelijkse zorg

  • Wat voor muziekactiviteiten sluiten aan bij de wensen en mogelijkheden van jouw bewoners/cliënten?
  • Welke mogelijkheden en momenten zijn er allemaal om muziek toe te passen in de dagelijkse zorg?
  • Hoe kan je ervoor zorgen dat de inzet van muziek een blijvend onderdeel wordt van je werk?

B: Het opzetten van een muziekactiviteit of contactkoor

  • Welke stappen zijn er allemaal te nemen om de activiteit goed op te zetten en te borgen?
  • Wie heb je allemaal nodig om je muziekactiviteit te ontwikkelen en hoe benader/betrek je hen?

De training geeft je praktische handvatten voor het toepassen van muziekactiviteiten gedurende de dagelijkse zorg voor mensen met dementie. Het programma van de training sluit zoveel mogelijk aan bij jouw eigen praktijksituaties zodat je direct met je nieuwe kennis aan de slag kan.

Direct inschrijven >

Voor wie?
Voor alle professionals werkzaam in de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Eindresultaat
Na afloop van de training ben je in staat muziekactiviteiten binnen je organisatie op te zetten, gericht op de doelgroep waarmee je werkt en de soort instelling waarin je werkt. Je krijgt het trainingsboek ‘Een andere dementie in muziek’ mee, zodat je gericht en direct aan de slag kunt.

Training over de inzet van muziek in de zorg voor mensen met dementie raakt ook bij de deelnemers een gevoelige snaar! Zie hieronder de reactie van de deelnemers tijdens een pauze van de training.


Accreditatie
Accreditatie (6 punten) is aangevraagd bij:
- Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden
- SRVB Register Vaktherapie

Aantal deelnemers
De training gaat door bij een aantal van 15 deelnemers. Hierover word je tijdig bericht. Maximum aantal deelnemers is 20.

Datum: De eerst volgende training staat gepland voor 11 december 2017.
De training van 13 november 2017 is inmiddels volgeboekt.
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Akoesticum Ede (naast NS station Ede-Wageningen).
Studieduur: 1 dag
Deelnamekosten: € 250,00 per persoon incl. lunch en koffie en thee, inclusief studiemateriaal, het boek Een andere Dementie in Muziek en een bewijs van deelname, excl. 21% BTW.

Open trainingsaanbod of incompany training?
Wil je je verdiepen in vernieuwende thema’s, nieuwe vaardigheden opdoen of ervaringen uitwisselen dan is het heel waardevol om deel te nemen aan een open trainingsaanbod van StudieArena waarbij je gelijk ook kennis kan maken met collega's uit andere organisaties. Liever met de hele organisatie of het team werken aan vernieuwing? StudieArena doet je graag een voorstel voor incompany trainingen op maat, passend bij een specifieke vraag en toegespitst op de eigen situatie.

gastspreker_studiearena_hanne_deneire.png

Trainer
Hanne Deneire, artistiekleider House of Music en coördinator De Stem van ons Geheugen (Kennis maken met de visie van Hanne? Bekijk dan de TV uitzending over muziek bij dementie waarbij Hanne hoofdgastspreker was.)

Direct inschrijven >

Reactie eerdere deelnemers:

  • 'Veel praktijk en ook hoe je dingen juist niet moet doen bij mensen met een vorm van dementie en Hanne bracht het met veel humor en enorm aanstekelijke energie.'
  • 'Hanne is een enthousiaste trainster die volgens mij zelfs de meest ongemotiveerde mensen mee krijgt.'
  • 'Op mijn werk kon ik meteen al dingen, geleerd op de training, in praktijk brengen.'
  • 'Super enthousiaste trainer die de hele groep wist mee te nemen in haar masterclass.

Partners

StudieArena
House of Music