Training 
Dans en kunst van het bewegen

Training
Dans en kunst van het bewegen

Interesse? Vul je gegevens in bij hou mij op de hoogte!

naar boven

Training Dans en kunst van het bewegen

Inleiding Actueel

Inleiding

Studiedag Dans en kunst van het bewegen

Creatief bewegen om mensen fysiek, mentaal en sociaal te versterken.

training dans en kunst van het bewegenVan heel dichtbij maakte internationaal balletmeester Andrew Greenwood mee wat dansen kan betekenen voor mensen met een ziekte of beperking. Toen een goede vriend de ziekte van Parkinson kreeg, ontwikkelde Andrew speciaal voor hem persoonlijke dansoefeningen. Hij zag zijn fysieke vooruitgang, maar ontdekte ook dat zijn vriend emotioneel steun haalde uit dansen.

Inmiddels heeft Andrew zijn methodiek verder ontwikkeld en zet hij zich ook in voor mensen met een verstandelijke beperking, MS en dementie.

'De gezondheidszorg heeft dans nodig!'

Dans wordt vaak gezien als frivool - of alleen voor professionele dansers of danstherapeuten. Dat is een gemiste kans want dans kan heel zinvol zijn in de dagelijkse zorg voor kwetsbare mensen.

Dans geeft cliënten niet alleen een hulpmiddel om met hun aandoening om te gaan en alledaagse uitdagingen creatief op te lossen, het vertraagt ook de ontwikkeling van de ziekte! Daarnaast is dans een sociale activiteit. Werkelijk contact maken heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn en draagt bij aan de relatie tussen de cliënt en de zorgverlener. Dans is zo een waardevol instrument voor jou als zorgprofessional!

Inhoud
In de training word je op een creatieve manier uitgedaagd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale dans-/ beweegoefeningen afgestemd op jouw cliënten.

  • Hoe kun je dans en samen bewegen inzetten om echt in contact te komen?
  • Welke beweegoefeningen kun je inzetten om jouw cliënten fysiek, mentaal en sociaal te versterken? En welke muziek kun je daarbij gebruiken?

Tijdens deze training van StudieArena ga je praktisch aan de slag. Andrew maakt je enthousiast om dans en bewegen succesvol in te zetten in de dagelijkse zorg. Het programma van de training sluit aan bij jouw eigen praktijksituaties, zodat je direct met je nieuwe kennis aan de slag kunt.

'Je hoeft niet te kunnen dansen, om dans in te zetten in de zorg.'

Resultaat
Je hebt ontdekt wat de positieve invloed is van dans op het fysieke, mentale en sociale welzijn van jouw cliënt. Je weet hoe je dans kunt inzetten in de dagelijkse praktijk, als bijzonder waardevol instrument voor jou als zorgprofessional! Daarnaast word jij als vanzelf een ambassadeur om ook je collega’s te enthousiasmeren om dansen als methodiek in te zetten binnen jouw zorginstelling.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals, van (activiteiten)begeleider en verzorgende tot bewegingsagoog en fysiotherapeut, die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. Dat je kunt dansen is geen vereiste!

Datum en locatie
Datum: zodra er voldoende reacties zijn via hou mij op de hoogte wordt er een nieuwe dag ingepland.
Hou mij op de hoogte >
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Artishock in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en digitale reader met muzieklijsten.

Certificaat
Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

andrew_greenwood_trainer_en_gastspreker_studiearena.jpgTrainer
Andrew Greenwood is internationaal balletmeester en initiatiefnemer van Switch2Move. Hij heeft zich jaren ingezet om het fysieke en mentale welzijn van professionele dansers te ondersteunen. Zo begeleidde hij balletdansers bij letselpreventie en revalidatie. Hij ontdekte dat de danswereld niet alleen de zorg nodig had, maar dat de zorg ook dans nodig heeft! Let op: de training wordt gegeven in toegankelijk Engels. De trainer verstaat wel Nederlands.

8_7.pngReacties van enkele deelnemers:
"Andrew wist je te raken, had oog voor al de cursisten.
Door het doen, ervaren beklijft het goed. Hij nam je mee in zijn enthousiasme, heel mooi."

"Andrew weet hoe hij een persoon en een groep in beweging kan krijgen en zo echt contact kan maken".
Hou mij op de hoogte >  Download programma >

 

Incompany training

Wil je deze training volledig op maat voor je team of organisatie? Met nog meer effect in de praktijk? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Wij bieden voor deze training twee verschillende programma's, teweten:

  • 1-daagse training. Opzet van het programma is gelijk aan de bovenstaande informatie. De trainer stemt de training af op de leervragen van de organisatie en de deelnemers.
  • 1,5-daagse training. Naast de trainingsdag, kunnen wij ook een halve dag coaching on-the-job aanbieden. De trainer geeft direct advies op de werkvloer aan de medewerkers hoe zij dans als een waardevolle en persoongerichte activiteit kunnen inzetten. De ervaringen uit de praktijk leveren waardevolle inzichten op voor de trainingsdag.

Ik heb interesse voor de incompany training >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena