Training 
Dans en kunst van het bewegen
30 maart 2019

Training
Dans en kunst van het bewegen

Deze training is volgeboekt.

Datum
zaterdag 30 maart 2019
Locatie
Nationale Opera & Ballet
Amstel 3
Amsterdam
Routebeschrijving
naar boven

Training Dans en kunst van het bewegen

Inleiding Actueel Partners

Inleiding

Training Dans en kunst van het bewegen

Creatief bewegen om mensen fysiek, mentaal en sociaal te versterken.

Van heel dichtbij maakte internationaal balletmeester Andrew Greenwood mee wat dansen kan betekenen voor mensen met een ziekte of beperking. Toen een goede vriend de ziekte van Parkinson kreeg, ontwikkelde Andrew speciaal voor hem persoonlijke dansoefeningen. Hij zag zijn fysieke vooruitgang, maar ontdekte ook dat zijn vriend emotioneel steun haalde uit dansen.

Inmiddels heeft Andrew zijn methodiek verder ontwikkeld en zet hij zich ook in voor mensen met een verstandelijke beperking, MS en dementie.

'De gezondheidszorg heeft dans nodig!'

Dans wordt vaak gezien als frivool - of alleen voor professionele dansers of danstherapeuten. Dat is een gemiste kans, aldus Andrew Greenwood, want dans kan heel zinvol zijn in de dagelijkse zorg voor kwetsbare mensen.

Dans geeft cliënten niet alleen een hulpmiddel om met hun aandoening om te gaan en alledaagse uitdagingen creatief op te lossen, het vertraagt ook de ontwikkeling van de ziekte! Daarnaast is dans een sociale activiteit. Werkelijk contact maken heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn en draagt bij aan de relatie tussen de cliënt en de zorgverlener. Dans is zo een waardevol instrument voor jou als zorgprofessional!

Inhoud
In de training word je op een creatieve manier uitgedaagd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale dans-/ beweegoefeningen afgestemd op jouw cliënten.

  • Hoe kun je dans en samen bewegen inzetten om echt in contact te komen?
  • Welke beweegoefeningen kun je inzetten om jouw cliënten fysiek, mentaal en sociaal te versterken? En welke muziek kun je daarbij gebruiken?

Tijdens deze training van StudieArena ga je praktisch aan de slag. Andrew maakt je enthousiast om dans en bewegen succesvol in te zetten in de dagelijkse zorg. Het programma van de training sluit aan bij jouw eigen praktijksituaties, zodat je direct met je nieuwe kennis aan de slag kunt.

'Je hoeft niet te kunnen dansen, om dans in te zetten in de zorg.'

Resultaat
Je hebt ontdekt wat de positieve invloed is van dans op het fysieke, mentale en sociale welzijn van jouw cliënt. Je weet hoe je dans kunt inzetten in de dagelijkse praktijk, als bijzonder waardevol instrument voor jou als zorgprofessional! Daarnaast word jij als vanzelf een ambassadeur om ook je collega’s te enthousiasmeren om dansen als methodiek in te zetten binnen jouw zorginstelling.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals, van (activiteiten)begeleider en verzorgende tot bewegingsagoog en fysiotherapeut, die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. Dat je kunt dansen is geen vereiste!

Datum en locatie
Datum: 30 maart 2019
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Nationale Opera & Ballet in Amsterdam

Deelnamekosten
€ 250,- per persoon incl. lunch, koffie/thee en digitale reader met muzieklijsten.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend door:

  • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden - 6 punten
  • SRVB Register Vaktherapie - 6 punten
  • ADAP

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena.
Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

Trainer
Andrew Greenwood is internationaal balletmeester en initiatiefnemer van Switch2Move. Hij heeft zich jaren ingezet om het fysieke en mentale welzijn van professionele dansers te ondersteunen. Zo begeleidde hij balletdansers bij letselpreventie en revalidatie. Hij ontdekte dat de danswereld niet alleen de zorg nodig had, maar dat de zorg ook dans nodig heeft! Let op: de training wordt gegeven in toegankelijk Engels. De trainer verstaat wel Nederlands.

Incompany
Wil je een training volledig op maat voor je team of organisatie? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

andrew_greenwood_trainer_en_gastspreker_studiearena.jpgLeuk te weten: gemiddeld wordt deze training beoordeeld met een 8,7!

"Andrew wist je te raken, had oog voor al de cursisten.
Door het doen, ervaren beklijft het goed. Hij nam je mee in zijn enthousiasme, heel mooi."

"Andrew weet hoe hij een persoon en een groep in beweging kan krijgen en zo echt contact kan maken".

PDF programma >

Direct inschrijven >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena
Switch2Move
Nationale Opera & Ballet