Training 
Dans en kunst van het bewegen
2 juni 2018

Training
Dans en kunst van het bewegen

Deze training is vol. 20 juni 2018 is de eerst volgende datum.

Datum
zaterdag 2 juni 2018
Locatie
Nationale Opera & Ballet
Amstel 3
Amsterdam
Routebeschrijving
naar boven

Training Dans en kunst van het bewegen

Inleiding Actueel Programma Partners Accreditatie

Inleiding

*Let op, deze training is volgeboekt. De eerst volgende training vindt plaats op 20 juni 2018. *

Klik hier voor de eerst volgende editie >>

Training ‘Dans en kunst van het bewegen’

Creatief bewegen om mensen emotioneel, cognitief, fysiek en sociaal te versterken.

Andrew Greenwood heeft zich als internationaal Balletmeester jaren ingezet om het fysieke en mentale welzijn van professionele dansers te ondersteunen. Zo begeleidde hij balletdansers bij letselpreventie en revalidatie.

Enkele jaren geleden kreeg een goede vriend van Andrew op jonge leeftijd Parkinson. Speciaal voor hem ontwikkelde Andrew persoonlijke dansoefenigen. Hij zag zijn fysieke vooruitgang, maar ontdekte ook dat hij emotioneel steun haalde uit de dansoefeningen. Zo ontdekte Andrew dat de danswereld niet alleen de zorg nodig had, maar dat de zorg ook dans nodig heeft. Inmiddels heeft Andrew zijn methodiek verder ontwikkeld en zet hij zich ook in voor mensen met een verstandelijke beperking, MS en dementie.

'De gezondheidszorg heeft dans nodig!'

Dans wordt vaak gezien als frivool – óf alleen voor professionele dansers of danstherapeuten. Dansen wordt niet gezien als onderdeel van het dagelijks leven. Zo hoor je mensen ook vaak zeggen “ik kan niet dansen”, maar die mensen zijn nu de grootste ambassadeurs en dansen met veel plezier! Iedereen kan dansen. Het is in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen kwestie van fysieke mogelijkheden, maar van mindset. Je kunt ook dansen in een rolstoel - of zittend op een bureaustoel!

'Je hoeft niet te kunnen dansen, om dans in te zetten in de zorg.'

Dansen geeft kwetsbare mensen niet alleen hulpmiddelen om met hun aandoening om te gaan en alledaagse uitdagingen creatief op te lossen, het vertraagt ook de ontwikkeling van de ziekte! Daarnaast is dans een sociale activiteit. Werkelijk contact maken heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn en draagt bij aan de relatie tussen de cliënt en de zorgverlener. Dans is zo een bijzonder waardevol instrument voor jou als zorgprofessional!

In de training introduceert Andrew een dans-methodiek waarbij mensen met een verstandelijke beperking of (een gevorderde) dementie lichamelijk, geestelijk en sociaal in hun kracht staan. Zelf ervaren hoe jij 'dans en kunst van het bewegen' kunt in zetten in de dagelijkse zorg? Schrijf je dan nu in! Let op de training wordt in toegankelijk Engels gegeven. De trainer verstaat wel Nederlands.

De eerst volgende training 'Dans en kunst van het Bewegen' vindt plaats op 2 juni 2018. De training vindt plaats op de locatie van Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Download PDF programma >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

download complete programma

Programma

In de training word je op een creatieve manier uitgedaagd. Daarbij wordt o.a. gebruik gemaakt van speciale dans-/beweegoefeningen afgestemd op mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking.

Hoe kan je dans en samen bewegen inzetten om echt in contact te komen met mensen? Welke beweegoefeningen kan je inzetten om jouw cliënten fysiek, mentaal en sociaal te versterken?

Tijdens deze training gaan we praktisch aan de slag. Met de methode van Andrew Greenwood wordt een algemene attitude ontwikkeld om dans en bewegen succesvol in te zetten in de dagelijkse zorg. Het programma van de training sluit aan bij jouw eigen praktijksituaties, zodat je direct met je nieuwe kennis aan de slag kunt.

Voor wie?

De eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. Dat je kunt dansen is geen vereiste! De training is voor nieuwsgierigen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe je, met behulp van dans, het welzijn van cliënten kunt verbeteren.

De training is o.a. bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en (woon)begeleiders, activiteitenbegeleiders en medewerkers dagbehandeling, dans- en muziektherapeuten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en andere paramedici.

Aantal deelnemers
De training gaat door bij een aantal van 20 deelnemers. Hierover word je tijdig bericht.

andrew_greenwood_trainer_en_gastspreker_studiearena.jpgDatum: De eerst volgende training staat gepland voor 2 juni 2018.
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.
Studieduur: 1 dag
Deelnamekosten: Tijdelijk lagere prijs van € 250,- voor € 199,- per persoon incl. lunch, koffie/thee en studiemateriaal.

Trainer
Andrew Greenwood, internationaal balletmeester en initiatiefnemer Switch2Move
Let op de training wordt in toegankelijk Engels gegeven. De trainer verstaat wel Nederlands.

Accreditatie
Accreditatie is voor 6 punten toegekend door:
- Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden
- SRVB Register Vaktherapie
- KNGF (In aanvraag - mogelijk wordt alleen Kwaliteitsdeel toegekend.)

Eindresultaat
Na deze trainingsdag kan jij de dansmethodiek van Andrew Greenwood inzetten in jouw dagelijkse zorgpraktijk. Daarnaast word jij een ambassadeur om ook collega-medewerkers te enthousiasmeren om dansen als methodiek te verankeren binnen jouw team/zorginstelling. Je ontvangt na afloop van de training een bewijs van deelname.

Download PDF programma >

Partners

StudieArena
Switch2Move
Nationale Opera & Ballet

Accreditatie

Accreditatie is toegekend bij:

  • Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen en Verzorgenden) - 6 punten
  • SRVB  (Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen) - 6 punten