Training
Bewegen als onderdeel van de dagelijkse zorg

Training
Bewegen als onderdeel van de dagelijkse zorg

Interesse? Vul je gegevens in bij hou mij op de hoogte!

naar boven

Training Bewegen als onderdeel van de dagelijkse zorg

Inleiding Actueel

Inleiding

Training Bewegen als onderdeel van de dagelijkse zorg

training_bewegen_als_onderdeel_van_de_dagelijkse_zorg.jpgAandacht voor activeren, vitaliteit en leefplezier van de cliënten

Bewegen en een actieve leefstijl dragen bij aan kwaliteit van leven! Dit geldt ook voor verpleeghuisbewoners en mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking. Bewegen betekent meer vitaliteit, weerbaarheid, sociale interactie en vooral leefplezier van cliënten. Jij als zorgprofessional speelt hierbij een belangrijke rol. Want bewegen kan altijd en overal. Tijdens de training Bewegen als onderdeel van de dagelijkse zorg van StudieArena leer je op een energieke en creatieve manier hoe je beweegactiviteiten gedurende de hele dag kunt inzetten.

Inhoud
Tijdens deze training krijg je praktische kennis en handvatten om meer te gaan bewegen met je cliënten. De volgende punten komen aan de orde:

  • Hoe verleid en motiveer je jouw cliënten om meer te gaan bewegen?
  • Hoe kun je met behulp van attributen je woonkamer ombouwen tot 'gymzaal'?
  • Hoe kun je op een praktische en creatieve manier dagelijkse (zorg)momenten ombuigen tot plezierige beweegmomenten?

Resultaat
Na deze training ben je je bewust van het belang van bewegen en kun je cliënten motiveren om meer te bewegen. Je bent in staat zelf een plezierige en zinvolle beweegactiviteit te starten. Tijdens de training word je geïnspireerd tot meer bewegingsactiviteiten binnen de ADL, maar leer je ook hoe bewegen als interventie of preventie kan worden toegepast.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van cliënten kunnen verbeteren.

Informatie m.b.t. Corona
Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Wil jij meer weten over hoe wij onze bijeenkomsten corona-proof organiseren, klik hier>.

Datum en locatie
Datum: zodra er voldoende reacties zijn via hou mij op de hoogte wordt er een nieuwe dag ingepland.
Hou mij op de hoogte >
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Artishock in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend door:

  • SRVB Register Vaktherapie - 6 punten

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena. Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

Over de trainer
azmi_alubeid_gastspreker_studiearena.jpgAzmi Alubeid is bewegingsagoog. Daarnaast is hij bestuurslid van Movere, de vakvereniging Bewegingsagogie. In het werk van Azmi staat het leefplezier van de bewoner centraal. Bewegen en activeren zijn volgens hem hulpmiddelen om daadwerkelijk met de bewoners in contact te komen en hen te helpen hun vitaliteit zoveel mogelijk intact te houden of zelfs te verbeteren. ‘Het is mooi om te zien hoe een bewoner soms geëmotioneerd raakt van zijn eigen prestaties,’ aldus Azmi. Ook ziet hij bewegen als een manier om op een andere manier contact te hebben. Door Azmi’s persoonlijke drijfveren en passie voor bewegen met je te delen, maakt hij je ongetwijfeld enthousiast om dagelijks met de praktische bewegingstips die hij je geeft aan de slag te gaan.

8_5.png

Reactie van enkele deelnemers:

“Zijn sterke kracht is de wijze waarop hij in staat is om zijn
eigen enthousiasme en bevlogenheid over te brengen op de ander.”

“Goede afwisseling van theorie en praktijk en lekker energiek”.

“Door Azmi’s persoonlijke drijfveren en passie voor bewegen met je te delen,
maakt hij je enthousiast om dagelijks met de praktische bewegingstips aan de slag te gaan.”

Hou mij op de hoogte >   Download Programma >

 

Incompany training

Wil je deze training volledig op maat voor je team of organisatie? Met nog meer effect in de praktijk? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Wij bieden voor deze training twee verschillende programma's, teweten:

  • 1-daagse training. Opzet van het programma is gelijk aan de bovenstaande informatie. De trainer stemt de training af op de leervragen van de organisatie en de deelnemers.
  • 1,5-daagse training. Naast de trainingsdag, kunnen wij ook een halve dag coaching on-the-job aanbieden. De trainer geeft direct advies op de werkvloer aan de medewerkers hoe zij bewegen in de dagelijkse zorg vorm en inhoud kunnen geven. De ervaringen uit de praktijk leveren waardevolle inzichten op voor de trainingsdag.

Ik heb interesse voor de incompany training >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena