Training
Bewegen aan tafel en in de (rol)stoel

Training
Bewegen aan tafel en in de (rol)stoel

Interesse? Vul je gegevens in bij hou mij op de hoogte!

naar boven

Training Bewegen aan tafel en in de (rol)stoel

Inleiding Actueel

Inleiding

Studiedag Bewegen aan tafel en in de (rol)stoel

training_bewegen_aan_tafel_en_in_de_rol_stoel.jpgSpelenderwijs bewegen draagt bij aan kwaliteit van leven

Elke dag zijn er momenten dat je met cliënten aan tafel zit. Dé gelegenheid om met ze te bewegen en ze te activeren, gewoon vanuit hun (rol)stoel. Dit geeft niet alleen veel plezier, het draagt ook bij aan hun fysieke en mentale gezondheid.

In de training Bewegen aan tafel en in de (rol)stoel leer je hoe je bewegen aan tafel kunt stimuleren. Het mooie is dat deze activiteit je nauwelijks extra tijd kost. Je krijgt praktische tips, zodat je gelijk op je eigen afdeling met beweegactiviteiten aan de slag kunt.

Inhoud
In deze praktische training leer en ervaar je verschillende manieren om bewegen onderdeel te laten zijn van je dagelijkse werk. Ook als een cliënt in een (rol)stoel zit. De training bestaat uit twee onderdelen, te weten:

  1. Praktische beweegvormen voor aan tafel
  2. Praktische beweegvormen voor in de (rol)stoel in de vrije ruimte

In de training besteden wij ook aandacht aan:

  • Werken met muziek en hulpmiddelen.
  • Ontwerpen van een verantwoorde beweegactiviteit.
  • Oefenstof en beweegvormen aansluiten op de doelgroep.
  • Mensen activeren en op hun eigen niveau laten bewegen.

Resultaat
Na afloop van deze training ben je in staat om op een verantwoorde manier met kwetsbare groepen te bewegen. Je beschikt over kennis en vaardigheden om bewegen onderdeel te laten zijn van je dagelijks werk.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het wel-zijn van cliënten kunnen verbeteren.

Informatie m.b.t. Corona
Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Wil jij meer weten over hoe wij onze bijeenkomsten corona-proof organiseren, klik hier>.

Datum en locatie
Datum: zodra er voldoende reacties zijn via hou mij op de hoogte wordt er een nieuwe dag ingepland.
Hou mij op de hoogte >
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Studieduur: 1 dag
Locatie: Artishock in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Certificaat
Je ontvangt na afloop van de training een deelnamecertificaat.

Over de trainers
Trees Werring-Lammers (MBvO docent en bewegingsdeskundige intramuraal) en Joke Winkler (fysiotherapeut) zijn al jaren actief om meer bewegen in de huiskamers te stimuleren. Trees schreef onder meer het boek Spelenderwijs in beweging, actief aan tafel. Het boek staat vol met praktische tips hoe je zelf met beweegactiviteiten aan de slag kunt. Joke en Trees verzorgen regelmatig trainingen voor StudieArena en workshops op onze congressen worden altijd zeer gewaardeerd.

Reactie van enkele deelnemers:8_6.png
“Door de wol geverfde vakmensen, die het aanleren van bewegingslessen aan ouderen,
praktijkgericht aanbieden.”

“Het was fijn dat we ook veel zelf konden doen, dus niet alleen maar luisteren.
Zelf laten beleven, leer ik altijd meer van. Heel fijn!”

Direct inschrijven >  Download programma >

 

Incompany training

Wil je deze training volledig op maat voor je team of organisatie? Met nog meer effect in de praktijk? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Wij bieden voor deze training twee verschillende programma's, teweten:

  • Halve dag training. Opzet van het programma is gelijk aan de bovenstaande informatie. De trainster stemt de training af op de leervragen van de organisatie en de deelnemers.
  • Coaching-on-the-job. Naast de training, kunnen wij ook een halve dag coaching on-the-job aanbieden. De trainster geeft direct advies op de werkvloer aan de medewerkers hoe zij samen bewegen aan tafel en op de vrije stoel vorm en inhoud kunnen geven. De ervaringen uit de praktijk leveren waardevolle inzichten op voor de vervolg training.

Ik heb interesse voor de incompany training >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena