Training 
Bejegening en contact door aanraking

Training
Bejegening en contact door aanraking

Direct inschrijven
naar boven

Training Bejegening en contact door aanraking

Inleiding Actueel Partners Inschrijven

Inleiding

Training Bejegening en contact door aanraking

training bejegening en contact door aanrakingWelZijn verhogen door de inzet van Haptonomie en Shantala

Als spreken lastig wordt, is de taal van het lichaam des te belangrijker. Door een ander op een respectvolle manier aan te raken kan je het gevoel ‘je bent goed zoals je bent’ overbrengen. Hierdoor kan er een waardevol contact ontstaan. Het effect is dat cliënten meer zullen meewerken in plaats van tegenwerken en dat er minder conflictsituaties zijn.

In de training Bejegening en contact door aanraking van StudieArena leer je aan de hand van de basisprincipes van Haptonomie en Shantala hoe je de cliënt op een respectvolle manier kan benaderen. Op zo’n manier dat de ander zich geaccepteerd en veilig voelt.

Inhoud
Zowel Shantala Speciale Zorg als Haptonomie bieden je de mogelijkheid respectvol met je bewoners in contact te komen, door middel van gestructureerde aanraking. Er wordt niet alleen aangeraakt maar bovenal contact gemaakt, waardoor de ander zich gezien voelt. Zonder dat het extra tijd hoeft te kosten.

In de training komen onder meer de volgende vragen aan de orde:

  • Welke invloed heeft jouw lichaamshouding en manier van werken op de levenskwaliteit van jouw cliënt?
  • Versta en begrijp je de ander zijn lichaamstaal?
  • Hoe kan je Shantala en Haptonomie toepassen tijdens de dagelijkse zorghandelingen, zoals wassen, afdrogen, aan- en uitkleden, eten geven, maar ook als interventie op zich?
  • Hoe kan je Shantala toepassen als ontspannings- of verwenmoment?

Resultaat
Aan het eind van deze training ben je in staat bewust gebruik te maken van lichamelijke aanraking als middel voor contact. Je weet wanneer je de basisprincipes van Haptonomie en Shantala kan toepassen en hebt handvatten om deze in de praktijk toe te passen.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het wel-zijn van cliënten kunnen verbeteren.

Informatie m.b.t. Corona
Vanaf 1 september starten we, in kleine groepjes, weer met onze live trainingen! Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Datum en locatie
Datum: 25 november 2020
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Studieduur: 1 dag
Locatie: Stayokay in Soest
kom_samen_en_ontvang_bij_gelijktijdige_aanmelding_10_procent_korting.pngDeelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Let op korting! Tot 30 september 2020 geldt er een aantrekkelijke kortingsactie op ons complete trainingsaanbod. Kom samen en ontvang een korting van 25 euro per persoon! Het deelnamebedrag is dan € 225,00 per persoon (excl. btw). De korting is alleen van toepassing indien je gelijktijdig één of meerdere collega(‘s) aanmeldt.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend door:

  • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden - 6 punten
  • SRVB Register Vaktherapie - 6 punten

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena.
Je ontvangt na afloop van de training een deelnamecertificaat.

Over de trainer
Marca van den Broek is bewegingstherapeut bij ORO en docent aan de landelijke opleiding Shantala Speciale Zorg. Zij kwam in 1997 voor het eerst in aanraking met de Shantala Speciale Zorg gestructureerde aanrakingsmethode, die zich mede onderscheidt door een respectvolle bejegening. Ze zag direct de mogelijkheden van deze methode om toe te passen binnen haar werk als bewegingstherapeute bij ORO.

Reactie van enkele deelnemers:9_0.png
“Goede opbouw van theorie en praktijk.
Goed gevuld zonder de concentratie te verliezen.”

"Wat een bijzondere training was het!
Heb het idee dat ik door deze manier van benaderen
cliënten beter kan begeleiden en er meer ruimte is voor echt contact."

Incompany
Wil je een training volledig op maat voor je team of organisatie? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Download Programma >

Direct inschrijven >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena