Training 
Bejegening en contact door aanraking

Training
Bejegening en contact door aanraking

Interesse? Vul je gegevens in bij hou mij op de hoogte!

naar boven

Training Bejegening en contact door aanraking

Inleiding Actueel Partners

Inleiding

Training Bejegening en contact door aanraking

training bejegening en contact door aanrakingWelZijn verhogen door de inzet van Haptonomie en Shantala

Als spreken lastig wordt, is de taal van het lichaam des te belangrijker. Door een ander op een respectvolle manier aan te raken kan je het gevoel ‘je bent goed zoals je bent’ overbrengen. Hierdoor kan er een waardevol contact ontstaan. Het effect is dat cliënten meer zullen meewerken in plaats van tegenwerken en dat er minder conflictsituaties zijn.

In de training Bejegening en contact door aanraking van StudieArena leer je aan de hand van de basisprincipes van Haptonomie en Shantala hoe je de cliënt op een respectvolle manier kan benaderen. Op zo’n manier dat de ander zich geaccepteerd en veilig voelt.

Inhoud
Zowel Shantala Speciale Zorg als Haptonomie bieden je de mogelijkheid respectvol met je bewoners in contact te komen, door middel van gestructureerde aanraking. Er wordt niet alleen aangeraakt maar bovenal contact gemaakt, waardoor de ander zich gezien voelt. Zonder dat het extra tijd hoeft te kosten.

In de training komen onder meer de volgende vragen aan de orde:

  • Welke invloed heeft jouw lichaamshouding en manier van werken op de levenskwaliteit van jouw cliënt?
  • Versta en begrijp je de ander zijn lichaamstaal?
  • Hoe kan je Shantala en Haptonomie toepassen tijdens de dagelijkse zorghandelingen, zoals wassen, afdrogen, aan- en uitkleden, eten geven, maar ook als interventie op zich?
  • Hoe kan je Shantala toepassen als ontspannings- of verwenmoment?

Resultaat
Aan het eind van deze training ben je in staat bewust gebruik te maken van lichamelijke aanraking als middel voor contact. Je weet wanneer je de basisprincipes van Haptonomie en Shantala kan toepassen en hebt handvatten om deze in de praktijk toe te passen.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het wel-zijn van cliënten kunnen verbeteren.

Informatie m.b.t. Corona
Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Wil jij meer weten over hoe wij onze bijeenkomsten corona-proof organiseren, klik hier>.

Datum en locatie
Datum: Nieuwe datum najaar 2021. Hou mij vrijblijvend op de hoogte >
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Artishock in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend door:

  • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden - 6 punten
  • SRVB Register Vaktherapie - 6 punten

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena.
Je ontvangt na afloop van de training een deelnamecertificaat.

Reactie van enkele deelnemers:9_0.png
“Goede opbouw van theorie en praktijk.
Goed gevuld zonder de concentratie te verliezen.”

"Wat een bijzondere training was het!
Heb het idee dat ik door deze manier van benaderen
cliënten beter kan begeleiden en er meer ruimte is voor echt contact."

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTJa8138-3Vh-nY5vRcrpTPbkTxAiGWnBGgHA&usqp=CAUOver de trainer
Marca van den Broek is bewegingstherapeut en docent aan de landelijke opleiding Shantala Speciale Zorg. Zij kwam in 1997 voor het eerst in aanraking met de Shantala Speciale Zorg gestructureerde aanrakings-methode, die zich mede onderscheidt door een respectvolle bejegening. Ze zag direct de mogelijkheden van deze methode om toe te passen binnen haar werk als bewegingstherapeute.

Download Programma >

Hou mij op de hoogte over de nieuwe trainingsdatum in 2021 >

 

Incompany training

Wil je deze training volledig op maat voor je team of organisatie? Met nog meer effect in de praktijk? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Wij bieden voor deze training twee verschillende programma's, teweten:

  • 1-daagse training. Opzet van het programma is gelijk aan de bovenstaande informatie. De trainster stemt de training af op de leervragen van de organisatie en de deelnemers. De kosten voor deze training, voor 10-12 personen, bedraagt € 2.500,- (excl. btw).
  • 1,5-daagse training. Naast de trainingsdag, kunnen wij ook een halve dag coaching on-the-job aanbieden. De trainster geeft direct advies op de werkvloer aan de medewerkers hoe zij samen koken vorm en inhoud kunnen geven. De ervaringen uit de praktijk leveren waardevolle inzichten op voor de trainingsdag. De kosten voor deze 1,5-daagse training, voor 10-12 personen, bedraagt € 3.250,- (excl. btw).

Bovenstaande prijsopgave voor incompany is inclusief alle bijkomende kosten, waaronder de reis-/verblijfkosten van de trainer, de kookingrediënten voor de training, een heerlijke versgebakken taart bij ontvangst en uitgewerkte recepten die de deelnemers in de eigen praktijk kunnen gebruiken. Ter inspiratie ontvangt elke deelnemer een exemplaar van het kook-, lees– en inspiratieboek 'Toen was koken heel gewoon'.

Ik heb interesse voor de incompany training >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena