Training 
Bejegening en bewegingsgerichte benadering bij complex gedrag

Training
Bejegening en bewegingsgerichte benadering bij complex gedrag

Direct inschrijven
naar boven

Training Bejegening en bewegingsgerichte benadering bij complex gedrag

Inleiding Actueel Partners Inschrijven

Inleiding

Training Bejegening en bewegingsgerichte benadering bij complex gedrag

training_25_november_training_bewegingsgerichte_benadering_bij_complex_gedrag.jpegLichaams- en bewegingsgerichte begeleiding als middel voor contact

Als spreken lastig wordt, is de taal van het lichaam des te belangrijker. De meeste mensen zijn verbaal ingesteld. Maar wat als je door lichamelijke - en/of psychische problemen je gevoelens en wensen moeilijk of niet kunt verwoorden? Dat kan lastig en frustrerend zijn en zich bij mensen met bijvoorbeeld dementie of een verstandelijke beperking uiten in complex gedrag. Betekent dit dat we ‘uitgepraat’ zijn? Nee!

Interactie tussen de cliënt en jou kan ook tot stand komen door met elkaar (mee) te bewegen en zonder woorden te ervaren wat dit betekent. In deze training van StudieArena leer je hoe je, door aandacht voor bejegening en samen te bewegen, de cliënt kunt verstaan. Met als resultaat dat hij zich sterker, prettiger en gezien voelt.

Inhoud
Aandacht voor bejegening, door middel van gestructureerde aanraking zoals Haponomie en Shantala Speciale Zorg, bied je de mogelijkheid respectvol met je bewoners in contact te komen. Het effect is dat cliënten meer zullen meewerken in plaats van tegenwerken en dat er minder conflictsituaties zijn. Daarnaast kun je meer bewegingsgerichte oefeningen inzetten als een cliënt snel gefrustreerd of boos is, onrustig en geagiteerd gedrag vertoont, angstig is, moeite heeft met contact maken of niet kan of durft te praten over dingen die gebeurd zijn.

Door het doen en ervaren van lichaamsgerichte en bewegingsgerichte activiteiten in deze training, leer je eerst jezelf (nog) beter kennen. Met het praktijkaanbod en de opgedane (zelf)kennis en ervaringen, leer je vervolgens hoe je deze naar de praktijk kunt vertalen. Met uiteindelijk als effect dat jouw cliënt weer positief aanwezig is, uit bed wil komen, actief wil meewerken bij het aankleden, wil eten en drinken en aanschuiven bij een groepsactiviteit.

Tijdens de training krijg je onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kan en wil ik, anders dan (alleen) praten, in contact komen met de cliënt?
  • Wat heeft de cliënt nodig om in contact te komen met zichzelf, de ander en het andere?
  • Wat kan bewegen en lichamelijkheid hieraan bijdragen?
  • Hoe kan ik bovenstaande integreren in het dagelijkse leven van de cliënt?

8_5.pngResultaat
Na deze training ben je in staat lichaams- en bewegingsgerichte benadering te vertalen naar de dagelijkse zorg van jouw cliënten. Aan de hand hiervan kun je activiteiten aanbieden aan cliënten met lichamelijke en/of psychische klachten. Door middel van deze werkvormen kun je, daar waar praten alleen niet volstaat, eenvoudig en laagdrempelig de interactie aangaan met de cliënt.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het welzijn van cliënten kunnen verbeteren.

Informatie m.b.t. Corona
Vanaf 1 september starten we, in kleine groepjes, weer met onze live trainingen! Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Datum en locatie
Datum: 25 november 2020
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Artishock in Soest (nieuwe locatie)
kom_samen_en_ontvang_bij_gelijktijdige_aanmelding_10_procent_korting.pngDeelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Let op korting! Tot 30 oktober 2020 geldt er een aantrekkelijke kortingsactie op ons complete trainingsaanbod. Kom samen en ontvang een korting van 25 euro per persoon! Het deelnamebedrag is dan € 225,00 per persoon (excl. btw). De korting is alleen van toepassing indien je gelijktijdig één of meerdere collega(‘s) aanmeldt.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd voor:

  • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden - 6 punten
  • SRVB Register Vaktherapie - 5 punten

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena. Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

Incompany
Wil je een training volledig op maat voor je team of organisatie? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Direct inschrijven >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena