Training
Anders kijken naar complex gedrag

Training
Anders kijken naar complex gedrag

naar boven

Training Anders kijken naar complex gedrag

Inleiding Actueel

Inleiding

Studiedag Anders kijken naar complex gedrag

Omdenken van probleemgedrag naar signaalgedragfront anders kijken naar complex gedrag

Roepen, dwalen, angst, agressie en apathie. Dit soort gedrag wordt in de langdurige zorg nogal eens als ‘probleemgedrag’ beschouwd, maar zouden wij niet eerder moeten spreken over ‘signaalgedrag’?

In de training Anders kijken naar complex gedrag onderzoek je de onderliggende oorzaak van gedrag. Misschien is het voor cliënten een manier om zich te uiten, omdat ze niet het vermogen hebben om woorden te geven aan hun gevoelens. Je leert wat cliënten met signaalgedrag duidelijk willen maken. Ook onderzoek je in deze training van StudieArena wat dit gedrag met jou doet.

Inhoud
Tijdens deze training kijk je naar signaalgedrag vanuit cliëntperspectief én vanuit jezelf als zorgverlener. In de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Hoe kun je anders kijken naar het (complex) gedrag van cliënten?
  • In hoeverre zijn jouw gedrag en interventies van invloed op het gedrag van cliënten?
  • Wanneer is gedrag grensoverschrijdend?
  • Hoe kun je voorkomen dat jij - of anderen - over je grenzen gaan?
  • Wat heb jij minimaal nodig zodat het veilig voor je is?

Resultaat
Na deze trainingsdag heb je inzicht in mogelijke oorzaken van complex gedrag en zie je dit niet als een probleem, maar als een signaal. Je bent je ervan bewust dat cliënten met bepaald gedrag over jouw grenzen gaan en wat het gevolg daarvan is. Ook weet je wat jouw grenzen zijn binnen de zorgrelatie en hoe je deze kunt bewaken.

8_5.pngVoor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het wel-zijn van cliënten kunnen verbeteren.

Datum en locatie
Datum: zodra er voldoende reacties zijn via hou mij op de hoogte wordt er een nieuwe dag ingepland.
Hou mij op de hoogte >

Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: Artishock in Soest (let op gewijzigde locatie)
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Accreditatie
Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

geert_bettinger_trainer_studiearena.pngOver de trainer
Geert Bettinger is trainer en coach van teams binnen zorg- en welzijnsinstellingen. Hij leert medewerkers anders te kijken naar ‘probleemgedrag’. Door dit te vertalen naar signaalgedrag worden zij op een positieve wijze uitgedaagd creatief om te gaan met hun eigen opvattingen en mogelijkheden. Hij geeft intervisie aan teams die werken met mensen met dementie of een verstandelijke beperking en schreef het boek Door stil te staan kom je verder. Een andere kijk op 'probleemgedrag'.

Reactie van enkele deelnemers:

"Deze training heeft mij echt anders leren kijken naar het gedrag van de cliënten."

'Heel leerzaam en ook praktisch toe te passen."

"Door complex gedrag te zien als een signaal leer je de bewoner heel anders te benaderen."

Download Programma >

Incompany training

Wil je deze training volledig op maat voor je team of organisatie? Met nog meer effect in de praktijk? Dan is een incompany training van StudieArena dé oplossing. Wij bieden voor deze training twee verschillende programma's, teweten:

  • 1-daagse training. Opzet van het programma is gelijk aan de bovenstaande informatie. De trainer stemt de training af op de leervragen van de organisatie en de deelnemers.
  • 1,5-daagse training. Naast de trainingsdag, kunnen wij ook een halve dag coaching on-the-job aanbieden. De trainer geeft direct advies op de werkvloer aan de medewerkers hoe zij anders kunnen kijken naar en omgaan met complex gedrag. De ervaringen uit de praktijk leveren waardevolle inzichten op voor de trainingsdag.

Ik heb interesse voor de incompany training >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena