Congresparade
Wel-Zijn in de Zorg 
voor mensen met Dementie
26 november 2018

Congresparade
Wel-Zijn in de Zorg
voor mensen met Dementie

VOLGEBOEKT - HERHALING VOLGT IN 2019

Datum
maandag 26 november 2018
Locatie
De Werelt
Westhofflaan 2
Lunteren
Routebeschrijving
naar boven

Congresparade Wel-Zijn in de Zorg voor mensen met Dementie

Inleiding Actueel Programma Partners Voor wie? Accreditatie

Inleiding

*VOLGEBOEKT - HERHALING VOLGT IN 2019*

Kwaliteit van leven voor mensen met dementie

terug naar zorgen vanuit hart en ziel studiearenaDe ondersteuning voor kwetsbare mensen met een gevorderde dementie vraagt een persoonlijke en belevingsgerichte aanpak. Het liefst wil je de zorg zo goed mogelijk afstemmen op de wensen en mogelijkheden van jouw cliënten. Maar hoe doe je dat in alle hectiek van de dagelijkse zorg?

Juist bij een progressieve ziekte als dementie, valt nog veel aan levenskwaliteit te winnen door, naast het lichamelijk welbevinden, meer aandacht te schenken aan het sociale, psychische en spirituele welzijn van de bewoners. Speciale aandacht zou uit moeten gaan naar wat mensen met dementie nog wel kunnen en hoe zij verbonden kunnen blijven met zichzelf en hun omgeving.

Kunst van het contact maken

In de praktijk is het soms een grote uitdaging. Want hoe kan je contact maken, ook als dit in de loop van het ziekteproces steeds lastiger wordt? Hoe kan je de bewoners betrekken bij de dagelijkse activiteiten als zelf koken en hen verleiden tot meer bewegen en samen plezier maken? Hoe anticipeer je op stemmingswisselingen en op welke manier kan complementaire zorg bijdragen aan het welbevinden? En in het bijzonder; wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional?

Kracht van de beleving

Deze vragen staan centraal op de Congresparade Wel-Zijn in de zorg voor mensen met dementie. De bijeenkomst vindt plaats op 26 november 2018 in De Werelt in Lunteren. De volgende editie vindt plaats op 18 november 2019.

Hou mij op de hoogte >

De Congresparade© van StudieArena is een uniek evenement met een mix van inspirerende presentaties en een paradeprogramma vol met kennis- en ervaringssessies. Beleef, ervaar en oefen hoe jij het verschil kunt maken!

Download PDF versie van het programma >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Programma

09:00 uur

Ontvangst & registratie

09:30 uur

andrew_greenwood_internationaal_balletmeester_en_initiatiefnemer_switch2move_studiearena.pngStart plenaire programma

Kunst van het bewegen

Andrew Greenwood (balletmeester) introduceert een dans methodiek waarbij mensen met een gevorderde dementie lichamelijk, geestelijk en sociaal in hun kracht staan.

Andrew Greenwood, internationaal balletmeester en initiatiefnemer Switch2Move

10:00 uur

irene_kruijssen_en_paula_irir_gastspreker_studiearena.pngDementees: kostbaar instrument van verbinding

Mensen met dementie ontwikkelen een eigen taal, een taal die wordt geboren waar je bij zit. Op het eerste gehoor lijken het vaak losse flodders, brabbeltaal, nauwelijks serieus te nemen. Maar de som is meer dan de delen. Dementees is een taal zo verrassend, ontroerend, pittig, boeiend, raak, grappig, raadselachtig en wijs, dat het zonde is om die te laten ‘slingeren’.

Paula Irik, geestelijk verzorger en Irene Kruijssen, neurologisch muziektherapeut Cordaan

10:10 uur

sjef_van_bommel_gastspreker_studiearena.pngIk ben niet kwijt

"Toen mijn partner werd opgenomen in het verpleeghuis wilde ik er voor hem zijn. Wij wilden vooral samenzijn en uiting kunnen geven aan de liefde voor elkaar. Van elkaar blijven genieten, ook al was dat niet langer thuis."

Sjef van Bommel, auteur 'Ik ben niet kwijt'

10:15 uur

Begrijpen van emoties is het halve werk

Leven met een dementie roept veel emoties op. Emoties kunnen zorgen voor onrust en veroorzaken stoorzenders in het dagelijks leven. Stoorzenders die persoonlijke ondersteuning en goede zorg ernstig in de weg kunnen zitten. Goede zorg voor mensen met dementie vraagt het begrijpen van onderliggende emoties. Waar komen de emoties vandaan en welk gevolg hebben zij?

Prof. dr. Manu Keirse, klinisch psycholoog, specialist in het omgaan met verlies en verdriet en emeritus hoogleraar verliesverwerking Katholieke Universiteit Leuven

11:00 uur

jeroen_meeder_directeur_studiearena.pngAandacht voor kwaliteit van leven, wat vraagt dat van jou?

Goede zorg is vooral een kwestie van hart en ziel en niet alleen van verstand. Je kunt deze Congresparade je rugzak vullen met vaardigheden en methodieken. Welke aanpak past bij jou en hoe kun je het beste aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van jouw bewoners? Ervaar hoe jij het verschil kunt maken!

Jeroen Meeder, directeur StudieArena

11:15 uur

belevingsparade_van_studiearena_copyright.png

belevingsparade deelnemersKen jij het paradegevoel? Presentaties die je raken en persoonlijke ontmoetingen die je inspireren en aan het denken zetten. Dat gevoel bieden we je tijdens de Belevingsparade.

Stel je eigen paradeprogramma samen! Maak een keuze uit meer dan 35 verschillende kennis- en ervaringssessies. De belevingsparade is een doorlopend programma dat al in de ochtend start en doorloopt tot de netwerkborrel aan het einde van de middag. Tussendoor kan je genieten van een heerlijke lunch en ontmoet je collega's van andere instellingen.

programma_titel.png

schema dd 15 nov welzijn congresparade

12:40 uur
14:40 uur

Sessie 1 * Let's dance!

Als we muziek horen, dan gaan we vaak als vanzelf meebewegen. Voor mensen met dementie kan muziek een extra stimulans zijn tot bewegen. Welke muziek en oefeningen kan je hiervoor gebruiken? Andrew neemt je op energieke wijze mee hoe je je bewoners tot dansen kunt verleiden.

Andrew Greenwood, internationaal balletmeester en initiatiefnemer Switch2Move

11:50 uur
13:40 uur
15:40 uur

Sessie 2 * Contact maken zonder oordeel

Gedachten als: ‘ik vind je zielig’ of ‘ik wil je helpen’ of ‘ik ben bang voor je’ kunnen werkelijk contact maken vertroebelen. Contact maken zonder oordeel zorgt dat er een andere ontmoeting kan ontstaan. Dat je de ander echt kan zien, accepteren en waarderen zoals die is op dat moment. Ervaar wat contact maken zonder oordeel met jou en de ander doet!

Pieternel van Amelsvoort, musicus en zangpedagoog en initiatiefnemer Diva Dichtbij

12:00 uur
13:50 uur
15:30 uur

Sessie 3 * Alles is bewegen...

Bewegen en activeren is iets dat je gedurende de hele dag kan doen. Om bewoners te betrekken is het belangrijk hen te verleiden, motiveren en bovenal samen plezier te maken. In deze sessie is er aandacht voor hoe je dit vorm kunt geven. Hoe kan je bijvoorbeeld met behulp van attributen je woonkamer ombouwen tot 'gymzaal'? Azmi Alubeid neemt je op energieke manier mee en geeft je daarbij praktische handvatten.

Azmi Alubeid, bewegingsagoog welzijnsteam Verpleeghuis Oudshoorn Alrijne Zorggroep

12:50 uur
14:40 uur
16:20 uur

Sessie 4 * Je (zang)stem als hulpmiddel

Mensen met dementie zijn gevoelig voor de klankkleur van je stem en de manier waarop je praat. Ontdek hoe anderen jouw stem ervaren en hoe je jouw (zang)stem kunt inzetten als hulpmiddel in het contact maken met jouw bewoners.

Judith Kamerman, zangdocent ZOOZ!

11:50 uur
13:40 uur
15:20 uur

Sessie 5 * Omgaan met stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen hebben een negatieve invloed op de bewoner en de sfeer binnen de groep. Hoe kan je bij bewoners gedragsverandering zien aankomen? Ga opzoek naar een meer creatieve en onorthodoxe aanpak om jouw bewoners te verleiden tot positiever gedrag.

Gerben Bergsma, zelfstandig adviseur, verpleegkundig expert GGZ en CCE-consulent

12:50 uur
14:30 uur
16:20 uur

Sessie 6 * Invloed van omgevingsprikkels

Als je inspeelt op de prikkelverwerking van de bewoner, vertoont hij minder ongeremd- en roepgedrag. Soms is dat door het toevoegen of juist vermijden van prikkels. Factoren uit de omgeving zoals geluid, licht en inrichting hebben invloed op het gedrag van de cliënt. Deze sessie maakt je bewust van die prikkels die onstaan door jouw handelen of aanwezig zijn in de directe leefomgeving.

Robert de Hoog, specialist Sensorische informatieverwerking, Prikkelcoach en CCE consulent

11:50 uur
13:50 uur
15:30 uur

Sessie 7 * Betrekken van de familie

Als ervaringsdeskundige weet Sjef van Bommel als geen ander wat er nodig is om de familie te betrekken in het verpleeghuis. Sjef leest voor uit zijn eigen boek en gaat met je in gesprek over het betrekken van de familie in het verpleeghuis.

Sjef van Bommel, auteur ‘Ik ben niet kwijt’

13:00 uur
14:40 uur
16:20 uur

Sessie 8 * Kom op verhaal!

Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal, maar soms is dat verdwaald geraakt in het geheugen. ‘Kom op Verhaal!’, dan geven wij je op basis van de Veder-methode handvatten om samen met jouw bewoners herinneringen op te halen en haperende verhalen weer stromend te maken.

Maria Reina Westra, trainer/eigenaar Theater Veder

11:50 uur
13:50 uur
15:30 uur

Sessie 9 * Zingeving en zinbeleving

De zin van het leven houdt niet op bij dementie. Als zorgverlener zoek je voortdurend naar de kleine dingen die het leven zinvol maken. Hoe kom je er achter wat voor de mens met dementie en hun dierbaren echt belangrijk is? Ontdek wat kan helpen zinvolle momenten te creëren en hoe de verhalencirkel hierbij kan helpen.

Jacolien de Jong, eigenaar Bureau Kwiek

12:50 uur
14:40 uur
16:20 uur

Sessie 10 * Belevingsconcert

Veel mensen met gevorderde dementie zijn in zichzelf teruggetrokken. Het belevingsconcert speelt hier op in door een intieme sfeer te creëeren. Met behulp van muziek, zang, geur en aanraking voelen de bewoners zich bevestigd in hun bestaan en nog verbonden met andere mensen. Ervaar een belevingsconcert.

Paula Irik, geestelijk verzorger en Irene Kruijssen, neurologisch muziektherapeut Cordaan

13:10 uur
15:10 uur

Sessie 11 * Zien doe je met je hersens!

Mensen met dementie kunnen veel problemen hebben met zien doordat de hersenen niet meer goed in staat zijn te begrijpen wat de ogen zien. Ervaar zelf welke rol onze hersenen spelen bij het zien. En hoe moeilijk het zien kan zijn als je hersenen in de war gebracht worden.

Greetje Koevoets, specialist Visuele problemen door dementie Bartimeus

11:50 uur
14:10 uur
16:10 uur

Sessie 12 * Keerzijde van afhankelijkheid

Hoe ervaart een zorgvrager onze zorg? Zijn wij ons wel bewust van het effect van ons gedrag? Wat gebeurt er met jou wanneer de regie van je leven overgenomen wordt? In deze confronterende workshop ervaar je zelf de zorg en afhankelijkheid.

Lieke du Bois, eigenaar en trainer i.s.m. Team De Keerzijde

13:00 uur
15:10 uur

Sessie 13 * Let’s talk about sex!

Behoefte aan intimiteit en seksualiteit verdwijnt niet als je dementie hebt. Die behoefte kan dan worden geuit in woord of gedrag. Hoe (h)erken je dit als zorgverlener en hoe maak je zo’n door taboe omgeven onderwerp bespreekbaar? Let’s talk about sex!

Riët Daniël, gezondheidspsycholoog en seksuoloog Archipel Zorggroep

11:50 uur
14:00 uur
16:10 uur

Sessie 14 * Contact via persoonlijke muziek

Muziek ontwapent, verbindt, ontroert, troost, zet mensen in beweging en roept herinneringen op. Muziek is ook een krachtige ‘instrument’ om contact te maken met mensen met dementie en om op deze manier ook problematisch gedrag te voorkomen of om te buigen. Thijs neemt je mee in de wondere wereld van de persoonlijke muziek.

Thijs Mullink, projectleider Music & Memory

12:00 uur
14:00 uur

Sessie 15 * Deskundige als coach

Jij als deskundige, of je nu b.v. activiteitenbegeleider bent of fysiotherapeut, hebt veel ervaring in jouw vakgebied rond het activeren en bewegen van bewoners. Het is belangrijk deze kennis uit te dragen, zodat de directe zorgverleners deze kennis in de dagelijkse zorg kunnen toepassen. Ontdek hoe je kunt schakelen tussen jouw rol als inhoudelijk expert en coach voor je omgeving.

Irma van der Vegt, zorgconsulent en coach Zorgadviesbureau van der Vegt

13:00 uur
15:00 uur
16:10 uur

Sessie 16 * Hoe hou jij het vol?

Contact maken met bewoners vraagt vooral in contact zijn met jezelf. Lastig als je het druk hebt en tijd tekort komt. Wat geeft jou nu energie in je werk? Hoe kan je dit vasthouden in het contact met jouw bewoners? (Her)ontdek het plezier in je werk!

Sabine Baltussen, coach en trainer L’azione

11:50 uur

Sessie 17 * Meet & Greet Manu Keirse

Altijd al Manu Keirse willen ontmoeten en een persoonlijke vraag willen stellen over rouw en verliesverwerking? Dat kan op de Belevingsparade in de Meet & Greet met Manu.

Prof. dr. Manu Keirse, klinisch psycholoog en emeritus hoogleraar verliesverwerking KU Leuven

11:50 uur
14:00 uur
15:10 uur

Sessie 18 * Gezamenlijk koken

Geuren en smaken van eten hebben veel impact op ons leven. Iedereen beschikt over eetherinneringen. Geuren die je terug in de tijd brengen. Wat kan lekker eten in een huiselijke sfeer en samen koken toevoegen aan de kwaliteit van leven? Chef-kok Lisette laat je ervaren hoe koken een gezamenlijk feestje kan zijn.

Lisette Bossert, chef-kok en eigenaar Bossert Kookwerken

12:00 uur
13:40 uur
15:00 uur
16:20 uur

Sessie 19 * Bewegen aan tafel

Bewegen kan altijd, ook als de bewegingsmogelijkheden beperkt zijn. Neem plaats aan tafel en leer je hoe je in de woonkamer rondom de (eet) tafel veel vaardigheden en bewegingsspelletjes kan uitvoeren.

Trees Werring Lammers, MBvO docent, bewegingsdeskundige intramuraal en auteur Spelenderwijs in beweging aan tafel en op de stoel

12:40 uur
14:20uur
15:40 uur

Sessie 20 * Eten in het donker

Ben jij bewust van de gevolgen voor je bewoner als hij/zij slecht ziet? Eet hij bijvoorbeeld minder goed als gevolg van de dementie of ziet hij het gewoon niet goed? Neem plaats aan tafel en ervaar zelf hoe het is om te eten met een gezichtsbeperking. Deze beleving opent je ogen!

Gerda van Dokkumburg, trainer Bartimeus

12:00 uur
13:40 uur
15:30 uur

Sessie 21 * Innocare - Lig lekker, slaap beter

Welzijn hangt nauw samen met een goede nachtrust. Hoe kan je je bewoners ondersteunen bij het vinden een goede houding in bed als zij dit zelf niet kunnen? Welke hulpmiddelen kan je hierbij gebruiken? Kom even liggen, dan krijg je krijg praktische tips en ervaar je zelf wat een goede lighouding is voor je bewoner.

Greta van Dijk, fysiotherapeut ’s Heerenloo i.s.m. Jelte Pauw, fysiotherapeut en Gabi Scheffelaar, ergotherapeut Innocare

Doorlopend programma

Sessie 22 * Diva Dichtbij

Muziek laat herinneringen herleven. Mensen kruipen uit hun schulp en lachen weer. Ze worden geactiveerd en in beweging gebracht. Een optreden van een Diva zorgt enerzijds voor een feestelijke sfeer, anderzijds raken zij bij veel mensen een gevoelige snaar. Ervaar wat muziek met jou doet.

Pieternel van Amelsvoort, initiatiefnemer Diva Dichtbij

Doorlopend programma

Sessie 23 * Varen op je intuïtie

Gebruik maken van je intuïtie. Dingen voelen die ongezegd blijven. Luisteren naar je onderbuik gevoel kan helpen bij het contact maken met je bewoner. Evelien laat je aan de hand van persoonlijke verhalen en oefeningen ervaren hoe je kan vertrouwen op je intuïtie.

Evelien Pullens, auteur ‘De vierde dementie’

Doorlopend programma

Sessie 24 * Invloed van geuren

Geuren doen wat met mensen. In de zorg wordt gebruik gemaakt van etherische olie bij onrust, angst, slapeloosheid, moeizame verwerkingsprocessen, misselijkheid en benauwdheid. Verken de basisprincipes en ervaar wat geuren met jou doen!

Catherine Jansen, docent en adviseur complementaire zorg V&VN

Doorlopend programma

Sessie 25 * Handmassage

Handmassages zijn vaak effectief en ontroerend tegelijk. Mensen die nauwelijks nog reageren krijgen een lach op hun gezicht. Onrustig en apathisch gedrag vermindert. Ook de familie kan het leren om zo in contact te komen met hun naasten. Ervaar en leer de kneepjes van de handmassage.

Dirkje van Duivendijk en Dorres van den Berg, vrijwilligers van Praag Instituut

Doorlopend programma

Sessie 26 * Therapeutic Touch

Medische ingrepen, ziekte of ouderdom kunnen gepaard gaan klachten als angst, pijn, onrust en slaapproblemen. Therapeutic Touch kan dan helpen om de scherpe kantjes te verzachten. Ervaar wat Therapeutic Touch met jou doet en voor jouw bewoners kan betekenen.

Ron Townsend, Mieke Winters vd Houten en Kitty van Ditzhuizen, vrijwilligers TT Van Praag Instituut

Doorlopend programma

Sessie 27 * Shantala

Wat doet het met jou als je aangeraakt wordt? Welk effect heeft respectvolle, aandachtige aanraking? Voel de kracht van een shantalamassage.

Els Vos, trainer Shantala ORO en Tineke van der Vinne, bewegingsagoog expertisecentrum Stichting Philadelphia Zorg

Doorlopend programma

Sessie 28 * Haptonomisch begeleiden

Als spreken lastig wordt, is de taal van het lichaam des te belangrijker. Je kan veel bereiken met de manier hoe je je bewoner aanraakt en met hem mee beweegt. Ervaar hoe je door middel van aanraking contact kunt krijgen met je bewoner en hoe je hem kunt verleiden om mee te gaan om zo weerstand te voorkomen.

Ria Bartels, trainer Shantala Speciale Zorg Severinus

Doorlopend programma

Sessie 29 * Therapeutisch harpspel

Harpmuziek schept een bijzonder serene sfeer, een magisch moment van ontspanning, rust en diepere verbinding. Harpiste Lies geeft je een muzikale ervaring.

Lies Joosten, therapeutisch harpiste Arpalisa

Doorlopend programma

Sessie 30 * Complementaire zorg in de praktijk

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van complementaire zorg bij mensen met dementie, maar krijg je het niet goed voor elkaar dit in te bedden in de dagelijkse zorg? Wat heb jij als enthousiasteling nodig om dit voor elkaar te krijgen? Martine helpt je op weg en leert je de eerste stappen te zetten.

Martine Busch, directeur Van Praag Instituut

Doorlopend programma

Sessie 31 * Barry Emons - Snoezelmateriaal

Snoezelen biedt een ingang om met behulp van zintuiglijke prikkels contact te maken met de belevingswereld van jouw bewoners. Dit heeft een positief effect op zowel zijn/haar stemming als het gedrag. Zelf snoezelen ervaren? Maak kennis met ‘Hydro’ de badkamer snoezelkar, neem plaats aan de Belevenistafel of speel met de interactieve kat ‘Ginger’.

Doorlopend programma

Sessie 32 * Qwiek.up

Projectie met rustgevende beelden op de muur of het plafond biedt de mogelijkheid tot het reguleren van prikkels. Bewoners krijgen zo een audiovisuele beleving, waardoor ze meegenomen worden in hun persoonlijke belevingswereld. Hierdoor neemt complex gedrag af en ontspannen mensen meer. Kom even liggen en maak kennis met de Qiek.up!

Doorlopend programma

Sessie 33 * Active Cues - Tovertafel

De Tovertafel is een speels product voor mensen met dementie. De unieke en interactieve spellen zijn ontwikkeld om de bewoners te stimuleren in zowel fysieke activiteit als sociale interactie. En minstens zo belangrijk: ze brengen een heleboel vrolijkheid en plezier. Neem plaats aan de tafel en laat je verrassen door de mogelijkheden!

Doorlopend programma

Sessie 34 * BeleefTV

De BeleefTV is een interactieve tafel die op speelse wijze activeert en stimuleert tot beweging en sociale interactie. Door middel van interactieve spellen, luisteren naar muziek en het bekijken van foto’s en video’s kunnen bewoners het verleden herleven en worden zij zowel tot een fysieke activiteit als sociale interactie gestimuleerd. Neem plaats aan de tafel en beleef het zelf!

Dennis de Wit, directeur BeleefTV

Doorlopend programma

Sessie 35 * De Nostalgiekar

Samen herinneringen ophalen, daar draait het om bij de Nostalgiekar. Alle zintuigen worden geprikkeld. Bewoners raken beter gestemd, vertellen verhalen en laten een nieuwe kant van zichzelf zien. Theater Veder laat in de sessie ‘Kom op verhaal!’ zien hoe ook jij de Nostalgiekar kunt inzetten.

Theater Veder en DoSocial

Doorlopend programma

Sessie 36 * Kozie

Ieder mens heeft behoefte aan geluk, geborgenheid en verwondering in de wereld om zich heen. Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Ervaar het zelf en leg je oor te luisteren tegen de wand van de KozieWe of het zachte kussen van de KozieMe.

 

Doorlopend programma

Sessie 37 * CRDL - Contact door aanraking

Ook nieuwsgierig naar wat de CRDL (Cradle) is? Dit interactieve zorginstrument vertaalt aanraking tussen mensen in geluid. Het activeert de tastzin en maakt nieuw contact mogelijk voor mensen, die moeite hebben met communicatie en sociale interactie. Ervaar het zelf op het Belevingsplein!
Ger Schuivens, directeur CRDLT

Doorlopend programma

Sessie 38 * Fietslabyrint - Interactieve fietstochten

Toe aan ontspanning? Maak een fietstochtje door hartje Amsterdam of tussen de wilde dieren. Fietslabyrint is een interactieve fietstocht, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer vanzelfsprekend is. Een eenvoudig concept dat het plezier in bewegen enorm vergroot. Ervaar het zelf!

Programma
download complete programma

Partners

StudieArena
V&VN Complementaire Zorg
Van Praag Instituut
Archipel Zorggroep
Severinus
Cordaan
ORO
Stichting Bartiméus
Switch2Move
De Keerzijde
Diva Dichtbij
Arpalisa
Bossert Kookwerken
Theater Veder
Music & Memory
Evelien Pullens - 'De vierde dementie'
Sjef van Bommel - 'Ik ben niet kwijt'
DoSocial
Barry Emons
L'azione
Innocare
Tover
Qwiek
De BeleefTV
Zorgadviesbureau van der Vegt
Verpleeghuis Oudshoorn
Prikkelcoach
Gerben Bergsma Training Advies & Innovatie
's Heerenloo
Philadelpia
Bureau Kwiek
CRDLT - Contact door aanraking
Kozie
Fietslabyrint

Voor wie?

Voor wie?

belevingsparade_congresparade_3_studiearena.png

Tijdens de Congresparade kan je collega’s ontmoeten uit alle disciplines, van verzorgenden tot muziektherapeuten en locatiemanagers tot beleidsmakers.

De Congresparade is bedoeld voor:

  • Activiteitenbegeleiders en medewerkers dagbehandeling
  • Verpleegkundigen, verzorgenden en (woon)begeleiders
  • Verpleegkundig specialisten

  • Afdelingshoofden, teamleiders, locatiemanagers en zorgcoördinatoren
  • Ergotherapeuten, fysiotherapeuten en andere paramedici
  • Dans- en muziektherapeuten
  • Medewerkers hospices, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers

  • Casemanagers en ouderenadviseurs
  • Orthopedagogen en gedragsdeskundigen
  • GZ-psychologen en psychogerontologen
  • (Beginnend) specialisten ouderengeneeskunde
  • Docenten en opleidingscoördinatoren

Ook is het programma interessant voor medewerkers van onderwijs, universiteiten en kennisinstituten,
brancheorganisaties en vertegenwoordigers van cliënten- en patiëntenorganisaties.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door:

  • Kwaliteitsregister V&V (Verpleegkundigen en Verzorgenden) - 6 punten
  • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register - 6 punten
  • Registerplein (voorheen BAMw)
    • Cliëntondersteuners en aandachtsfunctionarissen - 6 punten
    • Vrije Ruimte Maatschappelijk Werk - 1 punt
    • Vrije Ruimte Sociaal Agogen - 1 punt
  • SKGV (Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers) -1 punt
  • SRVB  (Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen) - 6 punten
  • KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) - 6 punten (Kwaliteitsdeel)

Staat jouw vereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena.

Extra informatie

Organisaties met innovaties

Heb je innovaties op het gebied van welzijn in de zorg voor mensen met dementie?

Dan is deze Congresparade dé plek om je kennis en producten te delen en jouw doelgroep te informeren!

Neem voor meer informatie contact op met StudieArena.