Congresparade
Bewegen en activeren 
in de dagelijkse zorg
24 september 2018

Congresparade
Bewegen en activeren
in de dagelijkse zorg

Datum
maandag 24 september 2018
Locatie
De Werelt
Westhofflaan 2
Lunteren
Routebeschrijving
naar boven

Congresparade Bewegen en activeren in de dagelijkse zorg

Inleiding Actueel Programma Partners Voor wie? Accreditatie

Inleiding

Kom in beweging!

Bewegen en een actieve leefstijl dragen bij aan kwaliteit van leven! Dit geldt ook voor verpleeghuisbewoners en mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking. Het draagt bij aan de vitaliteit, weerbaarheid, sociale interactie en het leefplezier van de bewoners.
 
Bovendien zorgt meer bewegen ervoor dat zij langer zelfredzaam blijven en minder snel afhankelijk worden van intensieve hulp. Jij als zorgprofessional hebt hierbij een belangrijke functie. Zowel in de directe ondersteuning van de bewoners, als het coachen van je collega's hoe zij hier in de dagelijkse zorg handen en voeten aan kunnen geven.
 

Maak het verschil voor jouw bewoners.

Het maken van de vertaalslag van weten naar doen blijkt niet altijd eenvoudig. Enthousiasme om meer te bewegen en bewoners te activeren is er in veel gevallen wel. De kunst is om het praktisch te maken en vol te houden. Hoe kan je, in de hectiek van de dag, het beste aansluiten bij de mogelijkheden van jouw bewoners en hen verleiden tot een meer actieve leefstijl? Welke interventies kan je inzetten? En in het bijzonder wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional? Deze vragen staan centraal tijdens de Congresparade Bewegen en activeren in de dagelijkse zorg op 24 september 2018 in De Werelt in Lunteren.
 

Kracht van de beleving, ga het gewoon doen!

De Congresparade© is een uniek evenement met een mix van inspirerende presentaties en een paradeprogramma vol met kennis- en ervaringssessies. Beleef, ervaar en oefen hoe jij het verschil kunt maken!
 

Direct inschrijven >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Programma

09:00 uur

Ontvangst & registratie

09:30 uur

andrew_greenwood_internationaal_balletmeester_en_initiatiefnemer_switch2move_studiearena.pngStart plenaire programma

Let's Dance!

Dans is een bijzonder waardevol instrument voor zorgprofessionals! Andrew Greenwood introduceert een dansmethodiek waarbij de bewoners lichamelijk, geestelijk en sociaal in hun kracht staan.

Andrew Greenwood, internationaal balletmeester en initiatiefnemer Switch2Move

10:00 uur

jan t hoen gastspreker studiearenaAlles is een activiteit!

Activeren is de sleutel voor leefplezier en gezondheid. Opstaan, ontbijten, koken, afwassen, dansen, computeren, alles is een activiteit. In Huize Wezup is er extra aandacht voor het activeren van de bewoners, volledig geïntegreerd in de dagelijkse zorg. Structuur en regelmaat vormen de basis. Binnen dit kader is er alle vrijheid voor de zorgmedewerkers om persoonlijke zorg en aandacht te bieden.

Jan 't Hoen, directeur Huize Wezup

10:20 uur

azmi alubeid gastspreker studiearena 2Passie voor bewegen

In het werk van Azmi staat het wel-zijn van de bewoner centraal. Bewegen en activeren zijn voor hem hulpmiddelen om daadwerkelijk met de bewoners in contact te komen en hen te helpen hun vitaliteit zoveel mogelijk intact te houden. ‘Het is mooi om te zien hoe een bewoner soms geëmotioneerd raakt van zijn eigen prestaties.’ Azmi vertelt over zijn persoonlijke drijfveren en passie voor bewegen.

Azmi Alubeid, bewegingsagoog welzijnsteam Verpleeghuis Oudshoorn Alrijne Zorgroep

10:50 uur

jeroen meeder directeur studiearenaMeer bewegen en activeren - wat vraagt het van jou?

Bewegen en een actieve leefstijl dragen bij aan kwaliteit van leven! Maar van weten naar doen is nog een hele stap. Wat vraagt dit nu van jou als zorgprofessional? Je kunt deze Congresparade je rugzak vullen met vaardigheden en methodieken. Welke aanpak past bij jou en hoe kun je het beste aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van jouw bewoners? Ervaar hoe jij het verschil kunt maken!

Jeroen Meeder, directeur StudieArena

11:15 uur

belevingsparade_van_studiearena_copyright.png

belevingsparade deelnemersKen jij het paradegevoel? Presentaties die je raken en persoonlijke ontmoetingen die je inspireren en aan het denken zetten. Dat gevoel bieden we je tijdens de Belevingsparade.

Stel je eigen paradeprogramma samen! Maak een keuze uit meer dan 30 verschillende kennis- en ervaringssessies. De Belevingsparade is een doorlopend programma dat al in de ochtend start en doorloopt tot de netwerkborrel aan het einde van de middag. Tussendoor kan je genieten van een heerlijke lunch en ervaringen uitwisselen met collega's van andere instellingen.

programma_titel.png

webprogramma_bewegen_en_activeren_schema_24_september_2018.png

12:00 uur
14:10 uur
16:10 uur

Sessie 1 * Bewegen tijdens de ADL

Algemene dagelijkse handelingen als wassen, aankleden, koffie zetten en koken kunnen een goed moment zijn om met bewoners te bewegen en hen actief te houden. Hoe 'onderdrukken' we onze neiging om te willen verzorgen en daardoor taken over te nemen? En hoe zet je de dagelijkse activiteiten om in beweegmomenten? Deelnemers gaan rijdens deze doe-sessie actief met elkaar aan de slag met o.a. de zelfredzaamheidsradar.

Nico Knibbe, bewegingswetenschapper en partner LOCOmotion

13:10 uur
15:10 uur

Sessie 2 * Alles is bewegen...

Bewegen en activeren is iets dat je gedurende de hele dag kan doen. Om bewoners te betrekken is het belangrijk hen te verleiden, motiveren en bovenal samen plezier te maken. In deze sessie is er aandacht voor hoe je dit vorm kunt geven. Hoe kan je bijvoorbeeld met behulp van attributen je woonkamer ombouwen tot 'gymzaal'? Azmi Alubeid neemt je op energieke manier mee en geeft je daarbij praktische handvatten.

Azmi Alubeid, bewegingsagoog welzijnsteam Verpleeghuis Oudshoorn Alrijne Zorggroep

11:50 uur
13:40 uur
15:20 uur

Sessie 3 * (Rol)stoelgebonden beweegactiviteiten

Als bewoners (rol)stoelgebonden zijn of veel in dezelfde houding zitten, is het juist belangrijk aandacht te besteden aan bewegen. Van welke bewegingsvormen kan je dan gebruik maken en waar moet je op letten? En als iemand echt zelf niet meer kan bewegen, hoe geef je dan vorm aan ’bewogen worden’? Ervaar, oefen en ga aan de slag!

Trees Werring Lammers, MBvO docent, bewegingsdeskundige intramuraal en auteur Spelenderwijs in beweging ‘Actief aan Tafel’ en ‘Speelsevorm tot Bewegingsspel’ op de stoel in de ruimte

12:50 uur
14:40 uur
16:10 uur

Sessie 4 * PMT: weerbaarheid en eigen kracht door bewegen

Mensen met een verstandelijke beperking hebben soms moeite met het stellen van grenzen en leren omgaan met gevoelens. Hoe kan je bewegen inzetten om je bewoner te helpen meer weerbaar te zijn? Psychomotorische Therapie (PMT) kan een belangrijke rol spelen bij het ervaren van eigen kracht. Tijdens deze ervaringssessie krijg je de handvatten hoe dit in de dagelijkse zorg toe te passen.

Anneke van der Kamp, psychomotorisch therapeut en beweegcoach Attent

12:00 uur
13:50 uur
15:40 uur

Sessie 5 * Aansluiten bij sport- en beweegactiviteiten in de wijk

Sportief bewegen hoeft niet alleen binnen de eigen instelling plaats te vinden. Ook bestaande voorzieningen als sportscholen in de wijk kunnen mogelijkheden bieden, als ze aansluiten bij de interesses en behoeften van de individuele bewoners. Laat je inspireren, maak kennis met bestaande programma’s en potentiële samenwerkingspartners waarmee je in jouw regio wellicht aan de slag kan.

Franceline van de Geer, programmacoördinator Special Heroes

12:50 uur
14:40 uur
16:20 uur

Sessie 6 * Activeren met rust en structuur

Voor een actieve en plezierige dag is een goede nachtrust en structuur belangrijk. In Huize Wezup is er extra aandacht voor de nachtrust, om overdag zoveel mogelijk leuke activiteiten te kunnen ondernemen. Onvoldoende structuur kan leiden tot ongewenst gedrag en minder leefplezier in de groep. Samen met Jan 't Hoen ga je op zoek naar hoe je de balans kunt aanbrengen in de nachtrust en dagactiviteiten.

Jan 't Hoen, directeur Huize Wezup

12:00 uur
13:50 uur
15:40 uur

Sessie 7 * Bewegen op muziek

Muziek kan een goed middel zijn om kwetsbare ouderen in beweging te krijgen. Het is daarbij belangrijk goed af te stemmen en te kijken naar de fysieke mogelijkheden van je bewoners. Maak je eigen beweegactiviteit, gebruikmakend van muziek en materialen zoals pilatesballen. Ervaar het zelf! 

Liesbeth van Eijden, activiteitenbegeleidster Zorggroep Elde en docente dans, yoga en pilates

12:50 uur
14:40 uur
16:20 uur

Sessie 8 * Muziek als waardevol beweeginstrument

Muziek is niet weg te denken uit ons leven. Luisteren naar muziek geeft een bijzondere beleving, het roept emoties op, brengt mensen in beweging en kan bijdragen aan hun vitaliteit. In deze workshop krijg je praktische tips en ervaar je hoe je met behulp van muziek en het spiegelen van jouw bewoners hen zowel fysiek als geestelijk in beweging kunt krijgen.

Ignar Rip, trainer en ervaringsdeskundige AlzheimerMuziekGeluk

12:00 uur
13:30 uur
15:00 uur

Sessie 9 * Eten en drinken als een waardevolle activiteit

Geurig en lekker eten brengt een mens in beweging, mentaal en fysiek. Stel je maar eens voor dat de geur van vers gebakken appeltjes voorbij komt; het water loopt je in de mond, je slikt en krijgt trek. Culinair coach Lisette Bossert onderzoekt samen met jullie de talrijke mogelijkheden die eten en drinken biedt waarmee je je bewoners in beweging kunt houden. 

Lisette Bossert - culinair coach en chef-kok Bossert Kookwerken

12:50 uur
14:20 uur
15:50 uur
16:30 uur

Sessie 10 * Voeding en bewegen

Om te kunnen bewegen heb je ook energie nodig. Het is belangrijk goed naar de voeding van je bewoners te kijken. Hoeveel energie en eiwitten krijgen zij binnen en wat past bij hun persoonlijke situatie? En hoe motiveer jij hen zo nodig tot een beter voedingspatroon? Kom aan tafel op het Belevingsplein, test je kennis en krijg handvatten om tot een goed voedingsadvies op maat te komen.

Hanneke Goosen-Krämer, diëtist 's Heerenloo

12:10 uur 14:00 uur 16:00 uur

Sessie 11 * Positieve invloed van omgevingsprikkels

Prikkels beïnvloeden het gedrag van bewoners. Prikkels komen voort uit je eigen lijf of uit de directe omgeving. Licht kan activeren, looproutes geven prikkels, materialen kunnen zorgen voor mooie interacties. Ook jij als zorgmedewerker kan met je prikkelaanbod van onschatbare waarde zijn. Iedere beweging, hoe klein dan ook, maakt de bewoner 'wakker' en meer alert. Reden om hier bij stil te staan. Of nog beter: mee aan de slag te gaan!

Robert de Hoog, specialist Sensorische informatieverwerking, Prikkelcoach en CCE consulent

13:10 uur
15:10 uur

Sessie 12 * Activeren door zintuigprikkeling

Bewoners met een ernstig meervoudige beperking (EMB) of een gevorderde dementie kan je niet eenvoudig bereiken, laat staan activeren. Toch kan je veel bereiken door de zintuigen te prikkelen (luisteren, kijken, voelen, ruiken). Met minimale middelen kan je een zinvolle en plezierige activiteit maken, bijvoorbeeld door middel van een sfeertheater. Beleef het zelf en leer hoe je dit kan toepassen.

Marc Spierings, activiteitenbegeleider Zorggroep Elde

11:50 uur
13:50 uur
15:30 uur

Sessie 13 * Kunst van het verleiden

Lusteloos, onverschillig of een totaal gebrek aan motivatie of enthousiasme: het is herkenbaar gedrag voor mensen met een gevorderde dementie en/of een verstandelijke beperking. Als zorgprofessional is het soms moeilijk contact te maken en hen weer te verleiden tot activiteiten. Joke Bos neemt je op energieke wijze mee in de kunst van het activeren en oefent met jou verschillende benaderingswijzen.

Joke Bos, programmacoördinator Amsterdams Ontmoetingscentrum de Pijp Combiwel

13:00 uur
14:40 uur
16:20 uur

Sessie 14 * Bewegingsbeleving bij EMB

Bewegen of bewogen worden? Bij mensen met ernstig meervoudige beperking (EMB) is bewegen niet vanzelfsprekend. Toch blijkt dat bij een bewegingsbeleving gedragsproblemen verminderen en de alertheid, betrokkenheid en het welbevinden toenemen. Op een verrassende manier leer en ervaar je welke beweegvormen er zijn en hoe je deze kunt gebruiken op de werkvloer.

Greta van Dijk, fysiotherapeut en Rianke Nieuwenhuis, bewegingsagoog en psychomatorisch therapeut, 's Heerenloo

12:00 uur
14:00 uur
15:50 uur

Sessie 15 * Doe de LeefstijlScan

De LeefstijlScan is een leuke en interactieve manier om de huidige leefstijl met bewoners, zorgverleners en familie onder de loep te nemen en samen te kijken hoe het beter kan. Aan de hand van de BRAVO'S (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanningen en Sociale participatie) wordt het gesprek aangegaan met als doel de gezonde leefstijl te bevorderen. Ga zelf aan de slag met de LeefstijlScan!

Rebekka Saathof, bewegingsagoog en coördinator Leefstijl en Vitaliteit en
Wilma Holtus, zwemonderwijzer en leefstijlscan-coach Vanboeijen

13:00 uur
15:00 uur

Sessie 16 * Meer bewegen met de fitcoach

Hoe stimuleer jij je bewoners om meer te bewegen als de intrinsieke motivatie ontbreekt? De fitcoaches van Reinaerde Fit gaan samen met jou op zoek naar de mogelijkheden om je bewoners te motiveren tot meer bewegen en een gezonde leefstijl. Tijdens deze interactieve sessie gaan wij aan de hand van handige tips en tricks aan de slag!

Tim Stolzenbach en Brett Jak, bewegingsagogen Reinaerde

12:00 uur
13:50 uur
15:40 uur

Sessie 17 * Betrekken familie en mantelzorgers

Hoe kan je de familie en mantelzorgers betrekken bij het meer activeren en bewegen van je bewoners? Vaak weten bezoekers niet goed wat te doen met hun dierbaren. Hoe mooi is het als er een win-win situatie ontstaat, waarbij de bewoner geactiveerd wordt én er voor de mantelzorgers een waardevol contactmoment ontstaat. Ga op zoek naar mogelijkheden binnen jouw werk, gebruikmakend van de middelen die er al zijn of die eenvoudig te organiseren zijn.

Anniek Kramer, auteur 'Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen om samen te genieten' en adviseur/coach Menskapitaal

12:50 uur
14:40 uur
16:20 uur

Sessie 18 * Een beweegprogramma start bij jezelf!

Hoe zorg je dat de mensen om je heen in beweging komen? Begin bij jezelf! Want zien bewegen doet bewegen! In deze sessie gaan we kijken naar wat bewegen en de Nederlandse Norm Gezond Bewegen precies inhoudt, of we zelf aan deze norm voldoen en hoe makkelijk het kan zijn om bewegen een vast onderdeel te laten worden van jouw dagelijkse routine. Je zal zien: goed voorbeeld doet goed volgen!

Iris van Breemen-Fischer, fysiotherapeut de Koperhorst

11:50 uur
13:50 uur

Sessie 19 * Beweegexperts als coach voor de werkvloer

De rol van beweegexperts binnen zorginstellingen verandert. Van bewegingsagogen en -therapeuten wordt steeds meer een coachende en ondersteunende rol gevraagd. Het is de kunst verzorgenden te coachen en begeleiden om bewegen te integreren in de dagelijkse zorg. Wat vraagt het van jou om een goede coach te zijn? Leer te schakelen tussen jouw rol als inhoudelijk expert en inspirerende coach.

Marielle Tromp, bewegingswetenschapper en adviseur gezonde leefstijl Vitale Zorgverlener

12:50 uur
14:50 uur
16:00 uur

Sessie 20 * Bewegen met aandacht, wat vraagt het van jou?

Soms is het lastig om met aandacht (beweeg)activiteiten te doen. Vooral als je het druk hebt en tijd tekort komt. Contact maken met je bewoners vraagt vooral in contact zijn met jezelf. Hoe kan je ruimte maken in je werk en wat vraagt dit van jou?

Sabine Baltussen, coach en trainer L’azione

12:00 uur
14:10 uur

Sessie 21 * Een goede houding en balans

Olga Commandeur hanteert het motto: meer bewegen met kwetsbare mensen begint met aandacht voor de houding waarin zij zitten of staan. Ook een goede balans is essentieel bij bewegen, het voorkomt bovendien dat mensen vallen. Ervaar zelf wat een goede beweeghouding is en hoe je jouw bewoners kunt verleiden tot meer bewegen.

Olga Commandeur, oud olympisch sportster en vitaliteitscoach voor meer bewegen door en voor senioren

13:10 uur
15:20 uur

Sessie 22 * Dans en kunst van het bewegen

Als we muziek horen, dan gaan we vaak als vanzelf meebewegen. Voor kwetsbare mensen kan muziek een extra stimulans zijn tot bewegen. Welke muziek en oefeningen kan je hiervoor gebruiken? Andrew neemt je tijdens deze doe-sessie op energieke wijze mee in het waarom en hoe je je bewoners tot dansen kunt verleiden.

Andrew Greenwood, internationaal balletmeester en initiatiefnemer Switch2Move

11:50 uur
13:10 uur
14:30 uur
15:50 uur

Sessie 23 * Bewegen aan tafel

Bewegen kan altijd, ook als de bewegingsmogelijkheden beperkt zijn, zoals bij mensen met een meervoudige beperking of dementie. Tijdens deze doe-sessie op het Belevingsplein leer je hoe je rondom de tafel en met behulp van de tafel veel vaardigheden en bewegingsspelen kan uitvoeren.

Joke Winkler, fysiotherapeut Bewegen voor Ouderen

12:30 uur
13:50 uur
15:10 uur
16:30 uur

Sessie 24 * Yoga op de stoel

Yoga op de Stoel biedt aan mensen met een bewegingsbeperking een verrassende manier om in beweging te komen. Rekening houdend met de mogelijkheden van de bewoners wordt er gewerkt aan lichaamsbewustwording, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Neem plaats en ontdek wat jij hierin voor je bewoner kunt betekenen.

Monique Siahaya, yogadocent YogaNamo en Ivonne Wopereis, yogadocent Yoga Natuurlijk

Doorlopend programma

Sessie 25 * Wandel anders met Wandelanders

Maak op het Belevingsplein kennis met Wandelanders. Krijg handvatten hoe je je dagelijkse wandeling een verrassende invulling kunt geven en leer hoe je je bewoners hierin kunt meenemen.

Ellen Bickel, psychomotorisch therapeut Ons Tweede Huis

Doorlopend programma

Sessie 26 * Haptonomisch begeleiden

Als spreken lastig wordt, is de taal van het lichaam des te belangrijk. Je kunt veel bereiken met de manier hoe je je bewoner aanraakt en met hem meebeweegt. Het kan een middel zijn je bewoner te verleiden tot activiteit. Ervaar wat je zelf kan bereiken door middel van de juiste aanraking.

Ria Bartels, trainer Severinus

Doorlopend programma

Sessie 27 * Shantala

Wat doet het met jou als je aangeraakt wordt? Welk effect heeft respectvolle, aandachtige aanraking? Voel de kracht van een shantalamassage.

Els Vos, trainer Shantala ORO en
Jolanda Ebens-van Raamsdonk, trainer Shantala Amerpoort

Doorlopend programma

Sessie 28 * De Beleefbox

Kun je nog iets ‘samen’ beleven met iemand met dementie? De Beleefbox bevat diverse attributen waarmee je samen herinneringen kunt ophalen en verhalen kunt vertellen. Het bevat artikelen om te voelen, ruiken, zien en horen. Het nodigt uit tot bewegen en beleven. Ga zelf aan de slag en ervaar het effect!

Hannah Freud en Wieke van der Heiden, initiatiefnemers Brilliant

Doorlopend programma

Sessie 29 * BeleefTV

De BeleefTV is een interactieve tafel die op speelse wijze activeert en stimuleert tot beweging en sociale interactie. Door middel van interactieve spellen, luisteren naar muziek en het bekijken van foto’s en video’s kunnen bewoners het verleden herleven en worden zij zowel tot een fysieke activiteit als sociale interactie gestimuleerd. Neem plaats aan de tafel en beleef het zelf!

Dennis de Wit, directeur BeleefTV

Doorlopend programma

Sessie 30 * Nijha - In beweging met human power

Samen en voor de doelgroep ontwikkelde Nijha producten die beweging vragen in het gebruik én aanzetten tot beweging, dat is het principe achter ‘human powered’ producten. De gebruiker wekt zelf energie op door te draaien, trekken, knijpen of trappen. De opgewekte energie wordt omgezet in licht, geluid of geur. Een zintuiglijke beloning die aanzet tot samenkomst, samenspel en meer bewegen. Ervaar het zelf!

Doorlopend programma

Sessie 31 * Active Cues - Tovertafel

De Tovertafel is een speels product voor mensen met dementie. De unieke en interactieve spellen zijn ontwikkeld om de bewoners te stimuleren in zowel fysieke activiteit als sociale interactie. En minstens zo belangrijk: ze brengen een heleboel vrolijkheid en plezier. Neem plaats aan de tafel en laat je verrassen door de mogelijkheden!

Doorlopend programma

Sessie 32 * Yalp brengt ouderen in beweging

Een beweegtuin stimuleert bewoners om regelmatig buiten te bewegen. De oefeningen geven niet alleen plezier maar zorgen er ook voor dat zij zich beter en meer zelfverzekerd voelen in het dagelijks leven. Samen bewegen geeft bovendien veel plezier en versterkt de sociale verbinding tussen bewoners. Yalp geeft je graag praktische tips hoe jij bewegen in de buitenruimte kunt stimuleren.

Mario Hofman, adviseur Zorg Yalp

Doorlopend programma

Sessie 33 * SpelPlus brengt mensen samen

Gezelschaps- en beweegspellen biedt een zinvolle en plezierige dagactiviteit en brengt mensen met elkaar in contact. Samen gezellig aan tafel rond een speelbord of een oudhollands kaartenspel, samen een beweegspel doen of met elkaar knutselen en de lach, het plezier ontstaat vanzelf.

Schuif aan bij SpelPlus op het Belevingsplein en maak kennis met de mogelijkheden van aangepaste gezelschapsspellen voor ouderen en mensen met een beperking, in zowel woonzorg-  en dagbestedingscentra, als thuis.

Doorlopend programma

Sessie 34 * Fittebedrijven.nl - De beweegstok MOOFIE

Maak kennis met MOOFIE. Met deze interactieve beweegstok worden ouderen en mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking gemakkelijk in beweging gebracht. De MOOFIE geeft gesproken beweegopdrachten en zegt dus precies wat je moet doen. Door gekleurde lampjes, geluidjes en bekende deuntjes worden gebruikers op een aantrekkelijke manier gestimuleerd om te bewegen. Zittend, staand, liggend, alléén, met z’n tweeën of in een groep, het kan allemaal! Ontdek het zelf!

Sanne Mariën, eigenaar Fittebedrijven.nl, De Fitnesstuin en MOOFIE

Doorlopend programma

Sessie 35 * rdg-Kompagne - Bewegen, contact maken en herinneren

Stel je voor: met een veeg laat je wolken wegdrijven, waarachter je vroegere huis tevoorschijn komt. De interactieve projectie omiVista is niet alleen een hulpmiddel voor activering en vermaak, maar ook een feest van herkenning. Ervaar het spelenderwijs en ontdek de mogelijkheden voor jouw bewoner!

Doorlopend programma

Sessie 36 * Fit4Vit- Binnen fietsen op de DUO fiets, alsof je buiten bent

Wat is er fijner dan je bewoner samen met zijn familie te zien bewegen, beleven en genieten? Met een virtueel ritje op de DUO fiets kan dat! Een win win situatie voor iedereen; de bewoner kan zijn energie kwijt en wordt rustiger en de familie geeft invulling aan zijn bezoek. Spring op de fiets en ervaar zelf het plezier van een digitaal fietsritje met je collega!

Ron Stolk, Wiltraco-Fit4Vit Nederland

Doorlopend programma

Sessie 37 * STV GeheugenVenster

STV GeheugenVenster heeft een speciaal beeld- en muziekprogramma ontwikkeld dat bewoners stimuleert, uitnodigt en plezier brengt en zo effectief bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven. Het GeheugenVenster geeft structuur, helpt herinneren, laat beleven, stimuleert tot interactie, geeft afleiding wanneer nodig én biedt handvatten voor gezamenlijke activiteiten. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom in onze ‘huiskamer’ op het Belevingsplein. Kom thuis en geniet!

Ingrid van der Horst, Stichting STV GeheugenVenster

Doorlopend programma

Sessie 38 * Fietslabyrint - Interactieve fietstochten

Toe aan ontspanning? Maak een fietstochtje door hartje Amsterdam of tussen de wilde dieren. Fietslabyrint is een interactieve fietstocht, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer vanzelfsprekend is. Een eenvoudig concept dat het plezier in bewegen enorm vergroot. Ervaar het zelf!

Inschrijven &
Programma
download complete programma

Partners

StudieArena
Stichting Bartiméus
ORO
Ons Tweede Thuis
Zorggroep Elde
Combiwel
's Heerenloo
Philadelpia
Verpleeghuis Oudshoorn
Huize Wezup
Reinaerde
Severinus
Vanboeijen
de Koperhorst
Attent Zorg en Behandeling
Olga Commandeur Promotions
Prikkelcoach
Switch2Move
Bossert Kookwerken
Diva Dichtbij
L'azione
De BeleefTV
Vitale Zorgverlener
Special Heroes
MENSkapitaal
Alzheimermuziekgeluk
LOCOmotion
Brilliant
De Fysioclub
Nijha
Yalp
Tover
rdgKompagne
Yoga Namo
Yoga Natuurlijk
STV GeheugenVenster
Fietslabyrint
SpelPlus

Voor wie?

Voor wie?

belevingsparade_congresparade_3_studiearena.png

Tijdens de Congresparade kan je collega’s ontmoeten uit alle disciplines, van verzorgenden tot fysiotherapeuten en van activiteitenbegeleiders tot gedragsdeskundigen.

De Congresparade is bedoeld voor:

  • Verpleegkundigen, verzorgenden en (woon)begeleiders
  • Verpleegkundig specialisten

  • Afdelingshoofden, teamleiders, locatiemanagers en zorgcoördinatoren
  • Ergotherapeuten, beweeg-/fysiotherapeuten, PMT-ers en andere paramedici
  • Dans- en muziektherapeuten
  • Activiteitenbegeleiders en medewerkers dagbehandeling
  • Maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers

  • Casemanagers en ouderenadviseurs
  • Orthopedagogen en gedragsdeskundigen
  • GZ-psychologen en psychogerontologen
  • (Beginnend) specialisten ouderengeneeskunde
  • Docenten en opleidingscoördinatoren

Ook is het programma interessant voor medewerkers van onderwijsinstellingen, universiteiten en kennisinstituten,
branche-organisaties en vertegenwoordigers van cliënten- en patiëntenorganisaties.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij:

  • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden - 6 punten
  • KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) - 6 punten (onderdelen algemeen, geriatrie en kwaliteitsdeel)
  • SRVB  (Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen) - 6 punten
  • Registerplein (voorheen BAMw) - 6 punten
    • Clientondersteuners en aandachtsfunctionarissen
    • Maatschappelijk Werk
    • Sociaal Agogen
  • SKGV (Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers) - 2 punten vakbekwaamheid
  • ADAP - Kwaliteitsregister Paramedici (ergotherapeuten) - 6 punten

Staat jouw beroepsvereniging er niet bij en zou je toch graag accreditatie ontvangen? Neem dan contact op met StudieArena.

Extra informatie

Organisaties met innovaties

Heb je innovaties op het gebied van bewegen en activeren in ze zorg?

Dan is deze Congresparade dé plek om je kennis en producten te delen en jouw doelgroep te informeren!

Neem voor meer informatie contact op met StudieArena.