Het Dementie Event - congres voor en door mensen met dementie

29 oktober 2019 Het Dementie Event - congres voor en door mensen met dementie

Met een polonaise werd woensdag 23 oktober het Dementie-Event, georganiseerd door StudieArena in opdracht van Alzheimer Nederland, afgesloten in het World Forum in Den Haag. Deze ontmoetingsdag was speciaal voor mensen met dementie en hun begeleiders en werd mede georganiseerd door mensen met dementie. Zeventig mensen waren aanwezig en genoten zichtbaar van de lezingen en workshops.

Zo sprak dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, over welke nieuwe dingen mensen met dementie nog kunnen leren. Tijdens de workshop van Het Mauritshuis ervaarden de aanwezigen hoe schilderijen tot leven komen door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën met elkaar te delen. Daarnaast ging men met elkaar in gesprek over de beeldvorming over dementie en werd er tijdens workshops gedanst en gezongen. Het evenement eindigde met een spontane polonaise door de zaal tijdens het optreden van de cabaretgroep ‘Het draait om mensen nietwaar’.

Speciale rol voor mensen met dementie uit regio Den Haag

Voor de Zoetermeerders Fenneke van Schaik (69) en Ronald van Assink (59) en Pauline Donkersloot (72) uit Den Haag was er een speciale rol weggelegd tijdens het Dementie-Event. Alle drie hebben de ziekte van Alzheimer. Fenneke van Schaik was dagvoorzitter van het event samen met Bert van der Lende, voorzitter van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland Delft-Westland-Oostland. Ronald Assink exposeerde zijn schilderijen en Pauline Donkersloot haar foto’s in het Haagse World Forum.

Den Haag blijft in het teken staan van dementie

Het Dementie-Event vond plaats voorafgaand aan het Alzheimer Europe Congres dat van 23-25 oktober werd georganiseerd in Het World Forum in Den Haag. Zo’n 1000 mensen uit binnen- en buitenland bezoeken dit congres dat in het teken staat van het thema ‘Making Valuable Connections’.