corona_proof.pngHoe organiseert StudieArena een ‘coronaproof’ bijeenkomst?

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen? Dan kun je er bij StudieArena op vertrouwen dat wij niet alleen zorgen voor een inspirerende training of congresdag, maar ook een veilige leeromgeving die voldoet aan de RIVM richtlijnen. Sterker nog, wij kijken verder dan de richtlijnen. Wij denken daarbij niet alleen aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van de mensen voor wie jij zorg draagt.

Hieronder kun je nalezen hoe wij onze bijeenkomsten organiseren en welke Corona-regels de overheid van ons vereist om aan te houden.

studiearena_lijn.png

ACTUELE CORONA MAATREGELEN

Update 16 - 15 februari 2022

Wij zijn blij met de versoepelingen! We kunnen elkaar weer live ontmoeten!

Vanaf vrijdag 25 februari 2022 gelden voor onze Congresparade, Studiedagen en Trainingen de volgende versoepelingen:

Met deze wijziging van de maatregelen zijn er geen beperkingen meer voor het organiseren van een Congresparade of training. Wel blijven wij allert op het zoveel mogelijk voorkomen van extra besmettingen. Daarom blijven wij allert op het aanbieden van een veilige leeromgeving. Wij denken daarbij niet alleen aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van de mensen voor wie jij zorg draagt. Daarom houden wij onze bijeenkomsten beperkt in groepsgrootte. Waar voorheen 300 deelnemers naar een Congresparade kwamen, houden wij het maximum van het aantal bezoekers in 2022 nog op 200 per bijeenkomst. Zo is ook het aantal deelnemers in de workshops kleiner en dat komt de beleving en de interactie met andere deelnemers ten goede.

Mocht je nog vragen hebben over de maatregelen, neem dan contact met ons op.

Wij zien je graag weer!

studiearena_lijn.png

Archief - Updates Corona maatregelen

Update 15 - 25 september 2021

Congresparade 'Dag van de Activiteitenbegeleiding' - 11 oktober en 1 november 2021

De overheid heeft eind september 2021 de Corona maatregelen versoepeld. Wel dienen congreslocaties, zo ook Spant! in Bussum, een toegangscontrole te doen bij alle bezoekers. Bij binnenkomst scant een medewerker van het Spant! jouw ‘coronatoegangsbewijs’. De congreslocatie Spant! mag helaas geen deelnemers toelaten die geen geldige QR-code (in je Coronacheck app op je telefoon) en ID-bewijs kunnen tonen. Daarom belangrijk om jouw coronatoegangsbewijs tijdig te regelen.

Hoe regel ik een coronatoegangsbewijs?

Het coronatoegangsbewijs kun je op 3 manieren verkrijgen:

1.     Een Vaccinatiebewijs
Met CoronaCheck kun je van jouw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent. Zodra jouw volledige vaccinatie geregistreerd is kun je in de app of op de pagina inloggen met jouw DigiD. Als je er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden jouw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kun je jouw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app.

Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van jouw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

2.   Een negatieve testuitslag
 Je hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via jouw testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR code. Deze code scant het Spant bij binnenkomst. Let op: je kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. Uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd.

3.    Een herstelbewijs
Heb je corona gehad en kun je dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met jouw DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

De QR-code is jouw coronatoegangsbewijs. Deze kun je laten scannen bij de ingang van het evenement. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone?
Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Heb je geen DigiD, smartphone of computer met printer?
Neem dan contact op met de helpdesk van de CoronaCheck via het telefoonnummer 0800-1421 om een papieren coronatoegangsbewijs toegestuurd te krijgen.

Heb je nog vragen omtrent jouw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vind je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.

Overigens laat de QR-code niet zien of je getest, gevaccineerd of recent hersteld bent. De medewerker van het Spant! ziet alleen de voorletters van jouw naam, geboortedag en -maand en een groen scherm om aan te geven dat het coronatoegangsbewijs geldig is. Het Spant! slaan deze gegevens niet op.

studiearena_lijn.png

Update 14 - 25 september 2021

Hoe organiseert StudieArena een ‘coronaproof’ Congres?

In deze update informeren wij je hoe wij onze Congresparade op een verantwoorde en zo veilig mogelijke manier organiseren. Het team van StudieArena staat voor je klaar.

Aantal deelnemers en de locatie:

Ontvangst en registratie:

Algemene opmerkingen:

Een veilige bijeenkomst organiseren we samen! Wat kun je zelf doen?

Voor nu zijn dit de uitganspunten:

Heb je nog vragen? Wij horen het graag.
Je kunt ons bereiken op 035-7856020 of via de mail: info@studiearena.nl

studiearena_lijn.png

Update 13 - 2 juni 2021

Hoe organiseert StudieArena een ‘coronaproof’ training? 

afstand houden

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen? Dan kun je er bij StudieArena op vertrouwen dat wij niet alleen zorgen voor een inspirerende training, maar ook een veilige leeromgeving die voldoet aan de RIVM richtlijnen. Sterker nog, wij kijken verder dan de richtlijnen. Wij denken daarbij niet alleen aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van de mensen voor wie jij zorg draagt.

Kleinschalig en ‘coronaproof’ een training bijwonen
In overleg met de locatie treffen wij alle noodzakelijke maatregelen om het risico op een besmetting met COVID-19 tijdens de bijeenkomst maximaal te beperken. Zo kan je denken aan:

corona_lunch_studiearena.jpg                  zaalindeling_studiearena.jpg                buiten koffie studiearena corona

Jouw eigen gezondheid:
Vanzelfsprekend blijven wij de actuele richtlijnen van het RIVM. Wij vragen onze deelnemers, collega's en gastsprekers/trainers zelf ook alle voorzorgmaatregelen in acht te nemen met betrekking tot de eigen gezondheid:

Het is altijd mogelijk om kosteloos een collega jouw plaats in te laten nemen. Mochten de richtlijnen vanuit de overheid worden aangescherpt waardoor een training niet kan plaatsvinden, zal de training worden verplaatst naar een latere datum. Hierover nemen wij tijdig contact met je op.

Heb je nog vragen? Wij horen het graag.
Je kunt ons bereiken op 035-7856020 of via de mail: info@studiearena.nl

studiearena_lijn.pngUpdate 12 - 2 juni 2021

Congresparade 'Dag van de Activiteitenbegeleiding' - 21 juni 2021

In deze update informeren wij je hoe wij de Congresparade van 21 juni 2021 op een verantwoorde en zo veilig mogelijke manier organiseren. Het team van StudieArena en de medewerkers van het Spant! in Bussum staan voor je klaar.

Hieronder enkele aandachtspunten vooraf:

Ontvangst en registratie:

Algemene opmerkingen:

Een veilige bijeenkomst organiseren we samen! Wat kun je zelf doen?

Heb je nog vragen? Wij horen het graag.
Je kunt ons bereiken op 035-7856020 of via de mail: info@studiearena.nl.

studiearena_lijn.pngUpdate 11 - 28 mei 2021

Goed nieuws: de Congresparade van 21 juni gaat door!

De persconferentie van 28 mei heeft ons goed nieuws gebracht de geplande Congresparade van 21 juni kan onder de huidige coronamaatregelen doorgaan. Dat is fantastisch nieuws. Alle deelnemers worden komende week op de hoogte gesteld. Het congres is bijna volgeboekt, maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Achtergrondinformatie
Op Rijksoverheid.nl worden de komende stap die geldt vanaf 5 junials volgt samengevat: Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open. Voor de eventbranche, opdrachtgevers en organisatoren van zakelijke evenementen is de afkondiging dat geplaceerde evenementen zowel binnen als buiten onder voorwaarden (1,5 meter) weer doorgang kunnen vinden en de uitleg bij 'opening van publiek toegankelijke locaties' van groot belang.

Iedereen houdt 1,5 meter afstand.  

  • Reserveren is verplicht.
  • Gezondheidscheck en registratie zijn verplicht. 
  • De verkeersstromen van het publiek moeten goed gescheiden blijven. Ook in de sanitaire voorzieningen.
  • De beheerder treft hygiënemaatregelen op locatie.
  • In doorstroomlocaties zoals Spant! in Bussum mag er 1 bezoeker per 10m2 aanwezig zijn. De locatie maximum ruimte voor 300 deelnemers. Er zijn 180 deelnemers voor de evenement.

studiearena_lijn.png

Update 10 - 8 maart 2021

StudieArena is open en trainingen in april, mei en juni gaan door!

StudieArena valt onder niet-overheidserkend onderwijs in een besloten plaats. Dit betekent dat we open mogen en de geplande trainingen mogen organiseren.

"Instellingen die niet-overheidserkend onderwijs aanbieden zoals trainingen en educatieve activiteiten, mogen geen fysiek onderwijs organiseren in publieke plaatsen. Het aanbieden van trainingen en educatieve activiteiten in besloten plaatsen is wel toegestaan met inachtneming van de basismaatregelen zoals de 1,5 meter."

Meer informatie kan je hier op de site van Rijksoverheid terugvinden. Natuurlijk houden we ons aan de basismaatregelen vanuit de overheid. Over hoe wij de training organiseren tref je hieronder meer informatie.

studiearena_lijn.pngUpdate 9 - 30 april 2021

Congresparade van 31 mei verplaatst

Alle deelnemers zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Helaas hebben wij, gezien de huidige regelgeving rondom Corona, moeten besluiten deze Congresparade te verplaatsen.

Wij bieden alle deelnemer de mogelijkheid om hun deelname te verplaatsen naar 21 juni 2021. In het gepresenteerde openingsplan van de overheid zou deze datum wel door kunnen gaan. Mocht deze datum, gezien de vakantieperiode, niet uitkomen dan zijn er 2 alternatieve data in het najaar, namelijk: 11 oktober of 1 november. Het programma is op alle genoemde data hetzelfde.

Heb je nog vragen? Wij horen het graag.
Je kunt ons bereiken op 035-7856020 of via de mail: info@studiearena.nl.

studiearena_lijn.png

Update 8 - 14 oktober 2020

Congresparade Dag van de activiteitenbegeleiding is verplaatst naar 31 mei 2021

StudieArena houdt de ontwikkelingen rondom het Corona-virus nauwlettend in de gaten. Na de  persconferentie van 13 oktober 2020 is duidelijk geworden dat de Congresparade van 16 november 2020 helaas nog niet kan plaatsvinden. Deze editie is daarom verplaatst naar 31 mei 2021. Alle deelnemers zijn hierover inmiddels persoonlijk geïnformeerd.

Heb je nog vragen? Wij horen het graag.
Je kunt ons bereiken op 035-7856020 of via de mail: info@studiearena.nl.

studiearena_lijn.png

Update 7 - 20 september 2020

Laatste update n.a.v. persconferentie extra maatregelen - Congresparade 'Dag van de Activiteitenbegeleiding'

Afgelopen vrijdag heeft het kabinet, in nauwe samenwerking met 6 veiligheidsregio’s, extra maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De veiligheidsregio’s zijn: Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. 

De extra maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en hebben met name betrekking op de horeaca en samenkomst van groepen voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes. Activiteiten waarbij het lastig is gebleken om de noodzakelijke maatregelen, die de verspreiding van het virus moeten voorkomen, te controleren en handhaven.

In de regio Gelderland zijn deze extra maatregelen niet van toepassing. Voor de organisatie van de Congresparade 'Dag van de activiteitenbegeleiders', in Lunteren op 22 september 2020, hebben de extra maatregelen dan ook geen consequenties.

Een georganiseerde bijeenkomst als een congres of studiedag biedt een meer gecontroleerde omgeving. In onze voorbereidingen op deze dag treffen wij al maximale voorzorgsmaatregelen als het gaat om veiligheid en hygiëne. Op deze pagina kan je lezen welke voorzorgsmaatregelen wij treffen en hoe wij onze bijeenkomsten op een verantwoorde manier organiseren.

Heb je nog vragen? Wij horen het graag.
Je kunt ons bereiken op 035-7856020 of via de mail: info@studiearena.nl

studiearena_lijn.pngUpdate 6 - 5 augustus 2020

De Congresparade van 22 september 2020 gaat door!

Onder de huidige omstandigheden gaat de Congresparade van 22 september 2020 door. Wij zijn zelfs al druk met de voorbereidingen! Zodat we een veilige en inspirerende bijeenkomst kunnen aanbieden.

Wij hebben deze week uitgebreid overleg gehad met de locatie De Werelt, over hoe we in september een veilige bijeenkomst en inspirerend programma kunnen aanbieden aan de deelnemers. Het vraagt natuurlijk enige aanpassing, maar wij zijn ervan overtuigd dat we de Congresparade op verantwoorde wijze kunnen organiseren. Naast de maatregelen die de congreslocatie al neemt, hieronder in hoofdlijnen onze aanpak:

In de week voorafgaand aan de Congresparade ontvangen de deelnemers nog de laatste informatie over deze dag.

Heb je nog vragen? Wij horen het graag.
Je kunt ons bereiken op 035-7856020 of via de mail: info@studiearena.nl.

studiearena_lijn.png

Update 5 - 18 mei 2020

Live trainingen starten weer in het najaar

Vanaf 1 september starten we, in kleine groepjes, weer met onze live trainingen! Tijdens je verblijf zorgen we er op allerlei manieren voor dat het onderlinge contact tussen deelnemers en medewerkers beperkt wordt en het makkelijker is om je aan de 1,5 meter afstand en hygiëne regels te houden. Natuurlijk geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

studiearena_lijn.png

Update 4 - 6 mei 2020

Studiedag Geregeld Ontregeld - Omgaan met complex gedrag in de VG van 16 juni 2020 gaat door!

Op 16 juni 2020 staat de Studiedag Omgaan met complex gedrag in de VG gepland. Na de persconferentie van 6 mei 2020 is besloten de Studiedag op 16 juni door te laten gaan. Het totaal aantal aanwezigen is lager dan 30 personen, dat biedt de mogelijkheid om fysiek bij elkaar te komen. In nauwe samenwerking met de locatie wordt gekeken hoe deze kleinschalige studiedag op een zo veilig mogelijke manier kan worden georganiseerd.

Wij verkennen daarnaast ook de mogelijkheid om deze studiedag eventueel online te organiseren. Alle deelnemers worden hierover z.s.m. persoonlijk geïnformeerd.

studiearena_lijn.png

Update 3 - 6 mei 2020

Congresparade Dag van de activiteitenbegeleiding editie 22 juni 2020 verplaatst naar 16 november 2020

StudieArena houdt de ontwikkelingen rondom het Corona-viris nauwlettend in de gaten. Na de  persconferentie van 6 mei 2020 is duidelijk geworden dat de Congresparade van 22 juni 2020 helaas nog niet kan plaatsvinden. Deze editie is daarom verplaatst naar 16 november 2020, wederom in De Werelt in Lunteren. Alle deelnemers worden hierover z.s.m. persoonlijk geïnformeerd.

In nauwe samenwerking met de congreslocatie wordt er intussen gewerkt aan een plan hoe deze bijeenkomst zo veilig mogelijk kan worden georganiseerd.

studiearena_lijn.png

Update 2 - 6 april 2020

Trainingen zijn verplaatst naar het najaar.

Besloten is om alle trainingen, die gepland stonden voor de zomer, te verplaatsen naar het najaar. De deelnemers zijn hier inmiddels persoonlijk over geïnformeerd.

studiearena_lijn.png

Update 1 - 24 maart 2020

Congresparade Dag van de activiteitenbegeleiding editie 31 maart 2020 verplaatst naar 22 september 2020

Maandag 23 maart jl. heeft het kabinet tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat alle bijeenkomsten in heel Nederland zijn afgelast. De Congresparade Dag van de activiteitenbegeleiding editie 31 maart 2020 is verplaatst naar 22 september 2020, wederom in De Werelt in Lunteren. Alle deelnemers zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.