Training
Zien doe je met je hersens!
9 april 2019

Training
Zien doe je met je hersens!

Direct inschrijven
Datum
dinsdag 9 april 2019
Locatie
StayOkay Soest
Bosstraat 16
Soest
Routebeschrijving
naar boven

Training Zien doe je met je hersens!

Inleiding Partners Inschrijven

Inleiding

Training Zien doe je met je hersens!

Visuele problemen in relatie tot complex gedrag

training_studiearena_foto_zien_doe_je_met_je_hersens_4.jpegBij dementie zijn de hersenen soms niet meer goed in staat om te begrijpen wat de ogen waarnemen. Hierdoor gaan mensen met dementie slechter zien, wat kan resulteren in complex gedrag. Als zorgverlener ben je je niet altijd bewust van waar dit gedrag vandaan komt.

Tijdens de training 'Zien doe je met je hersens', leer en ervaar je zelf welke rol de hersenen spelen bij het zien. Ook ontdek je wat de invloed is op het gezichtsvermogen als je hersenen ‘in de war’ worden gebracht. In deze training van StudieArena krijg je praktische handvatten hoe je er in de dagelijkse zorg mee kunt omgaan als cliënten met dementie slecht zien en complex gedrag vertonen. Zien doe je met je hersens wordt gegeven door Greetje Koevoets. Zij is ambulant begeleidster bij Stichting Bartiméus. Dit is de grootste organisatie in Nederland voor dienstverlening aan visueel gehandicapten.

Inhoud
In deze training leer je welke invloed visuele waarnemingsstoornissen of slechtziendheid kunnen hebben op gedrag.

In de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Informatie over slechtziendheid en visuele waarnemingsstoornissen door, of in combinatie met, een hersenaandoening.
  • Oefeningen waarmee je kunt ervaren hoe het is om slechtziend te zijn en hoe moeilijk zien kan zijn als je een hersenaandoening hebt.
  • Omgangs - en omgevingsadviezen voor het dagelijkse werk in de zorg.
  • Je maakt kennis met hoe lastig dagelijkse dingen opeens zijn als je slecht ziet. Zo ervaar je hoe het is om te eten in het donker.

Resultaat
Doordat je de training Zien doe je met je hersens ‘door de ogen’ van een cliënt gaat kijken, besef je dat er bij hen dingen kunnen spelen waar je eerder geen weet van had. Hierdoor begrijp je cliënten beter en heb je voldoende praktische handvatten gekregen om hen goed te helpen, zodat gedrag minder complex wordt.

Voor wie?
Deze eendaagse training is voor zorgprofessionals die zich inzetten voor mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. De training is voor nieuwsgierige mensen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe zij het wel-zijn van cliënten kunnen verbeteren.

Datum en locatie
Datum: 9 april 2019
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: StayOkay in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd voor:

  • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden
  • SRVB Register Vaktherapie

Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

Over de trainer
Greetje Koevoets is ambulant begeleidster bij Stichting Bartiméus en lid van de Kennisgroep Niet Aangeboren Hersenletsel van Stichting Bartiméus. Zij heeft veel ervaring in onderzoek en advisering bij mensen een hersenaandoening zoals CVA, dementie of een psychiatrische aandoening. Ook verzorgt zij scholingen voor zorginstellingen over de visuele waarneming bij mensen met een meervoudige beperking.

PDF programma >

Direct inschrijven >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena
Bartiméus