Training
Alles is bewegen...
9 april 2019

Training
Alles is bewegen...

Direct inschrijven
Datum
dinsdag 9 april 2019
Locatie
StayOkay Soest
Bosstraat 16
Soest
Routebeschrijving
naar boven

Training Alles is bewegen...

Inleiding Partners Inschrijven

Inleiding

Training Alles is bewegen...

Bewegen als onderdeel van de dagelijkse zorg

Bewegen en een actieve leefstijl dragen bij aan kwaliteit van leven! Dit geldt ook voor verpleeghuisbewoners en mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking. Bewegen betekent meer vitaliteit, weerbaarheid, sociale interactie en vooral leefplezier van cliënten. Jij als zorgprofessional speelt hierbij een belangrijke rol. Want bewegen kan altijd en overal. Tijdens de training Alles is bewegen... van StudieArena neemt bewegingsagoog Azmi Alubeid je op een energieke en creatieve manier mee in zijn verhaal. Hij geeft je praktische handvatten zodat je beweegactiviteiten gedurende de hele dag kunt inzetten.

Inhoud
Tijdens deze training krijg je praktische kennis en handvatten om meer te gaan bewegen met je cliënten. De volgende punten komen aan de orde:

  • Hoe verleid en motiveer je jouw cliënten om meer te gaan bewegen?
  • Hoe kun je met behulp van attributen je woonkamer ombouwen tot 'gymzaal'?
  • Hoe kun je op een praktische en creatieve manier dagelijkse (zorg)momenten ombuigen tot plezierige beweegmomenten?

Resultaat
Na deze training ben je je bewust van het belang van bewegen en kun je cliënten motiveren om meer te bewegen. Je bent in staat zelf een plezierige en zinvolle beweegactiviteit te starten. Tijdens de training word je geïnspireerd tot meer bewegingsactiviteiten binnen de ADL, maar leer je ook hoe bewegen als interventie of preventie kan worden toegepast.

Voor wie?
De training is bedoeld voor alle mensen die betrokken zijn bij de begeleiding van cliënten binnen zorg- en welzijnsinstellingen. Zoals verpleegkundigen, verzorgenden en (woon)begeleiders, activiteitenbegeleiders en medewerkers dagbehandeling.

Datum en locatie
Datum: 9 april 2019
Studieduur: 1 dag
Tijdstip: 09.30-16.30 uur
Locatie: StayOkay in Soest
Deelnamekosten: € 250,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, koffie/thee en inhoudelijke achtergrondinformatie.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd voor:

  • Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden
  • SRVB Register Vaktherapie

Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat.

azmi_alubeid_gastspreker_studiearena.jpgTrainer
Azmi Alubeid is bewegingsagoog bij het welzijnsteam van Verpleeghuis Oudshoorn van de Alrijne Zorggroep. Daarnaast is hij bestuurslid van Movere; de vakvereniging Bewegingsagogie. In het werk van Azmi staat het ‘wel-zijn’ van de bewoner centraal. Bewegen en activeren zijn volgens hem hulpmiddelen om daadwerkelijk met de bewoners in contact te komen en hen te helpen hun vitaliteit zoveel mogelijk intact te houden of zelfs te verbeteren. ‘Het is mooi om te zien hoe een bewoner soms geëmotioneerd raakt van zijn eigen prestaties,’ aldus Azmi. Ook ziet hij bewegen als een manier om op een andere manier contact te hebben. Door Azmi’s persoonlijke drijfveren en passie voor bewegen met je te delen, maakt hij je ongetwijfeld enthousiast om dagelijks met de praktische bewegingstips die hij je geeft aan de slag te gaan.

Direct inschrijven >

Praat mee over dit thema op Twitter en Facebook #StudieArena

Partners

StudieArena