Arena Magazine*

Graag brengen we het nieuwe Arena Magazine onder de aandacht. Het Arena Magazine is een gratis online magazine uitgegeven door StudieArena, met daarin aandacht voor actuele ontwikkelingen uit de langdurende zorg. Per nummer wordt in de Arena aandacht geschonken aan een actueel thema, dat gerelateerd is aan de congressen die StudieArena organiseert.

Wil je ook het volgende Arena Magazine ontvangen? Meld je onderaan deze pagina aan voor de StudieArena nieuwsbrief dan ontvang je naast inspirerende nieuwsitems en het overzicht van onze bijeenkomsten ook automatisch nieuwe Arena's toegestuurd.

Stuur het Arena Magazine gerust door of plaats het magazine op het intranet van jouw organisatie. Wij wensen je veel leesplezier toe!


arena4 v5Arena 4 Omgaan met onbegrepen (probleem)gedrag in de ouderenzorg

Het nieuwe Arena Magazine is uit! In de 4e editie van het magazine vind je inspirerende interviews met toonaangevende experts uit de ouderenzorg. Zo geeft ouderenpsycholoog Maritza Allewijn aan waarom een goede analyse zich terugverdient. Ook lees je de visie van Dorothea Touwen over hoe je goede zorg kunt leveren en tegelijkertijd recht kunt doen aan de eigenheid en de wensen van de oudere zelf en van zijn naasten.

Arena Magazine nr 4 - Themanummer Omgaan met onbegrepen (probleem)gedrag in de ouderenzorg.pdf

 

arena 3 coverArena 3 Bewegen in de ouderenzorg

Met als centrale thema 'bewegen', vind je in dit magazine inspirerende interviews met toonaangevende professionals waaronder Prof.dr. Erik Scherder en Anja Jonkers van de IGZ. Speciale aandacht gaat uit naar het Congres Bewegen in de ouderenzorg (19 januari 2015).

Arena Magazine nr 3 - Themanummer bewegen in de ouderenzorg.pdf

 

 
arena 2 coverArena 2 Verslag van Landelijke Congres Moderne Dementiezorg

In dit magazine blikken wij terug op de afgelopen editie van het Landelijke Congres Moderne Dementiezorg op 24 november 2014. Een verslag van het congres met filmpjes van verschillende sessies en interviews met onder meer Frans Hoogeveen, Lector Psychogeriatrie en Kari MidtbØ Kristiansen over de succesvolle aanpak van dementie in Noorwegen.

Arena Magazine nr 2 - verslag Congres Moderne Dementiezorg.pdf


 

cover arena 1Arena 1 Moderne Dementiezorg

In het allereerste Arena Magazine staat Moderne Dementiezorg centraal. In het magazine vind je inspirerende interviews met toonaangevende experts uit de dementiezorg. Zo geeft Bijzonder Hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie Anne-Mei The haar kijk op dementie evenals Jurn Verschraegen, directeur Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.

Arena Magazine nr 1 - Themanummer Moderne Dementiezorg.pdf

StudieArena nieuwsbrief

Mogen wij je onze nieuwsbrief toesturen?

Dan ben je altijd als eerste op de hoogte over onze bijeenkomsten en ontvang je inspirerende blogs en nieuwsitems uit de langdurige zorg.

Door inschrijven ga ik akkoord met verwerking van mijn persoonsgegevens en de Privacy Verklaring van StudieArena.