GeheugenVenster - Visuele dagritme ondersteuning

19 september 2018 GeheugenVenster - Visuele dagritme ondersteuning

Hoe zorg je voor structuur gedurende de dag? In veel zorginstellingen een uitdaging! Met de dagritme-ondersteuning van STV GeheugenVenster beschik je over een afwisselend belevingsgericht aanbod, welke bijdraagt aan de sfeer en het thuisgevoel in de (gezamenlijke) huiskamer.

GeheugenVenster heeft een speciaal beeld- en muziekprogramma ontwikkeld dat bewoners stimuleert, uitnodigt en plezier brengt en zo effectief bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven. Het GeheugenVenster geeft structuur, helpt herinneren, laat beleven, stimuleert tot interactie, geeft afleiding wanneer nodig én biedt handvatten voor gezamenlijke activiteiten. Gezellig en zinvol voor bewoners, handig voor medewerkers én voor bezoek.

GeheugenVenster wordt tevens succesvol ingezet tijdens zorgmomenten, zoals de dienstwisselingen. Het programma zorgt voor passende visuele ondersteuning ten behoeve rust, reminiscentie en het maken van contact.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Je bent van harte welkom in hun ‘huiskamer’ op het Belevingsplein op de Congresparade Bewegen en activeren in de dagelijkse zorg. Maak kennis met de programma's die zij bieden ter inleiding van de maaltijd, de middagrust en gezamenlijke activiteiten. Enne….. zij hebben ook een primeur! Op de Congresparade presenteren zij de prachtige tekeningen van Eva Gans, vanaf nu te vinden onder ‘Gespreksstof’ in het Reminiscentie-aanbod. Tot maandag!

Voor meer informatie over het STV GeheugenVenster <Klik hier>.